Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Aykart nedir, nasıl alınabilir?

anonim

⭐️⭐️
Proje Elçisi

Aykart Nedir?​

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplu taşımalarda kullanılan araç kartıdır.

Nasıl Alınabilir?​

Aykart, Büyükşehir Belediyesinin işlettiği merkezlerden ve özel bayilerden alınabilmektedir.
✔️Kişiselleştirilmiş Aykart, alabileceğiniz noktalar için tıklayınız.
✔️Kullan-at kart, alabileceğiniz noktalar için tıklayınız.
✔️Ücretsiz Aykartı 65 yaş üzeri, engelli, engelli refakatli, gazi ve gazi yakını, şehit yakını, milli sporcu, sarı basın kartı verilen kişiler, belediye zabıtası, emniyet hizmetleri sınıfı personeli, harcırah kanuna tabi olanlar ve tüik için sahada görevlendirilen personelleri kapsamaktadır. Başvuru yaparken gerekli belgeler için tıklayınız.
✔️İndirimli Aykartı öğrenciler ve öğretmenler kullanabilmektedir.

İndirimli Öğretmen Aykart;
Devlet okullarında örgün eğitim kapsamında görev yapan Öğretmenleri, Özel Okul Öğretmenlerini, Ücretli ve Usta Eğitici olarak görev yapan Öğretmenleri
ve Y.Ö.K.’ te Öğretmen ve Öğretim Üyesi olarak görev yapan Öğretmenleri, Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde görev yapan öğretmenleri, diğer kanunlar kapsamında tam zamanlı sözleşme esasına göre çalışan ve öğretmenliği Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kaydı ile belgelendiren öğretmenleri kapsar.
Kayıp-Çalıntı Kart Bildirimi
Kartınızı kaybetmeniz/çaldırmanız durumunda 444 40 09 u arayarak kartınızı kullanıma kapattırabilirsiniz.
Kartın başkaları tarafından kullanılması durumunda ,usulsüz kullanım bedeli olarak 1608 nolu kanunda belirtiten idari para cezasının alt sınırı olan 250 TL'dir.
Yenileme İşlemi
Öğretmen Kart'ın kullanıcı hatası sonucu bozulması durumunda yenileme ücreti (25 TL) karşılığında kart yenilenir.
Yeni kartınız üretildiği anda eski kartınızın kapatılma işlemi başlatılacaktır. Kartınız 5 gün içerisinde kullanıma kapatılır.
İndirimli Öğretmen Aykart Başvuru Koşulları :
  • Kurum müdürlüklerince onaylanmış kimlik bilgileri bulunan öğretmen görev yeri belgesi aslı. (kadro unvanları belirtilmiş olacak)
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf.
  • Kart bedeli 25 liradır.

İndirimli Öğrenci Aykart;
2457 sayılı Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu’na göre Eğitim gören öğrenciler, şehrimizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm ilk ve orta öğretim öğrencileri, açık öğretim fakültesi ,açık ilköğretim, açık orta öğretim öğrencileri, 3308 sayılı Kanun’un 11 nci maddesi gereği Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler, Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören 20 yaşından gün almamış ve Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan kaydı olmayan öğrencileri kapsar.
Kayıp-Çalıntı Kart Bildirimi
Kartınızı kaybetmeniz/çaldırmanız durumunda 444 40 09 u arayarak kartınızı kullanıma kapattırabilirsiniz.
Kartın başkaları tarafından kullanılması durumunda ,usulsüz kullanım bedeli olarak 1608 nolu kanunda belirtiten idari para cezasının alt sınırı olan 250 TL'dir.
Yenileme İşlemi
Öğretmen Kart'ın kullanıcı hatası sonucu bozulması durumunda yenileme ücreti (25 TL) karşılığında kart yenilenir.
Yeni kartınız üretildiği anda eski kartınızın kapatılma işlemi başlatılacaktır. Kartınız 5 gün içerisinde kullanıma kapatılır.
İndirimli Öğrenci Aykart Başvuru Koşulları :
  • M.E.B. ve Y.Ö.K. bünyesindeki okul idarelerince onaylanmış son 1 aya ait kimlik bilgileri bulunan öğrenim belgesi aslı.
  • Açık Öğretim Fakültesi Açık Öğretim Bürosu tarafından onaylanmış son 1 aya ait öğrenim belgesi aslı.
  • Yurt dışında öğrenim gören ve yurt dışından öğrenim görmek üzere ülkemizde bulunan Öğrencilerde okul idareleri tarafından onaylanmış son 1 aya ait kimlik bilgileri bulunan öğrenim belgesi aslı.
  • Açık İlköğretim, Açık Lise ve Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören Öğrencilerin Öğrenci Kartı alabilmeleri için;
a) 20 yaşından gün almamış olması.
b) Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan kaydına sahip olmaması.
c) Bu şartları sağlayan Açık İlköğretim, Açık Lise ve Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören Öğrenciler, son 1 ay içerisinde almış olduğu öğrenci belgesi ve SGK tarafından verilen çalışmadığına dair belge ile birlikte bizzat Başvuru Merkezlerine gelerek bireysel başvuru yapması gerekmektedir.
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf.
  • Kart bedeli 25 liradır.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar