Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Hangi kitabı okuyorsun?

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
"İyi bir kitap tatlı dilli bir sevgili gibi kalbi neşelendirdiğini" düşünürüm hep.
Siz hangi vakitler de kitap okuyorsunuz? Kitap okurken belli bir disiplininiz var mı yoksa ruh haline göre mi belirliyorsunuz?
Ve şuan hangi kitap okuyorsunuz?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Kitap okumak için ayrıca bir vakit ayırmıyorum. Kitap zaten beni çağırıyor. Planlı işler konusunda biraz farklı biriyim. İşler planladığım gibi gitmediği yerde stres yapıyorum. Her ne kadar kitap okumayı çok istediğim zamanlar olsa da bitirmem gereken acil ve önemli işler varsa önceliği onlara veriyorum. Onun dışında fırsatları değerlendirmeye çalışıyorum.

Şu an "Ahmet Şerif İzgören - Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır." okuyorum.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Kitap okumak için ayrıca bir vakit ayırmıyorum. Kitap zaten beni çağırıyor. Planlı işler konusunda biraz farklı biriyim. İşler planladığım gibi gitmediği yerde stres yapıyorum. Her ne kadar kitap okumayı çok istediğim zamanlar olsa da bitirmem gereken acil ve önemli işler varsa önceliği onlara veriyorum. Onun dışında fırsatları değerlendirmeye çalışıyorum.

Şu an "Ahmet Şerif İzgören - Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır." okuyorum.
Çok zarif bir insan Ahmet Şerif İzgören dimi? Dili çok eğlenceli.

Bende gündüzleri İrvin D. Yalom Günü Birlik Hayatlar, geceleri Simon Beckett'in Ölüm serisini okuyorum.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi

Bende gündüzleri İrvin D. Yalom Günü Birlik Hayatlar, geceleri Simon Beckett'in Ölüm serisini okuyorum.
Aynı anda iki farklı kitabı okumak nasıl? Gece gündüz ayrımını neye göre yaptın? Geceleri .... tarz kitaplar okumayo severim gibi bir alışkanlığın mı var?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ahm

Ahmet Şerif İzgören'i severim. Kesinlikle eğlenceli bir dili var.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Aynı anda iki farklı kitabı okumak nasıl? Gece gündüz ayrımını neye göre yaptın? Geceleri .... tarz kitaplar okumayo severim gibi bir alışkanlığın mı var?
Ben birden fazla okuma yapmayı çok seviyorum. Sanki üç dört arkadaşla farklı zamanlarda sohbet ediyorum gibi. Gerekli olmadığında internet, TV, film işlerim olmadiği için de çok rahat zaman bulabiliyorum. Gündüzleri aklımı çok oyalamayacak akışına gidebilecek kitaplar, geceleride kafamı kurcalayacak kitaplarım yoğunlukta.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ben birden fazla okuma yapmayı çok seviyorum. Sanki üç dört arkadaşla farklı zamanlarda sohbet ediyorum gibi. Gerekli olmadığında internet, TV, film işlerim olmadiği için de çok rahat zaman bulabiliyorum. Gündüzleri aklımı çok oyalamayacak akışına gidebilecek kitaplar, geceleride kafamı kurcalayacak kitaplarım yoğunlukta.
Ben de başladığım kitabı bitirmek için sabırsızlanıyorum. Aynı anda farklı okumayı denesem aklım okumadığımda kalır. Şimdiye onu bitirmiştim derim.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Seyahat halinde ve uykuya dalmadan önce okuyorum. Ben de iki bazen üç kitap birden okuyanlardanım. Güne başlarken ya da gün içinde iki iş arasında okuyorsam motivasyonu daha güçlü, genellikle kişisel gelişim kitapları ya da biyografi tarzı kitaplar okuyorum. Araştırma kitapları da yine bu dönemlerde okunuyor. Uykuya dalmadan önce roman okuyorum, tüm gün süren telaşın yerine başka bir şey koymak için, arınmak için. Uykuya dalmadan önce beynimi açmak yerine teslim olmak daha faydalı. Külkedisi köyünde bir ırmak kenarında uyumak mı güzel bir metropol gökdeleni üzerinde hepinizi yeneceğim diye bağırarak mı?

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Seyahat halinde ve uykuya dalmadan önce okuyorum. Ben de iki bazen üç kitap birden okuyanlardanım. Güne başlarken ya da gün içinde iki iş arasında okuyorsam motivasyonu daha güçlü, genellikle kişisel gelişim kitapları ya da biyografi tarzı kitaplar okuyorum. Araştırma kitapları da yine bu dönemlerde okunuyor. Uykuya dalmadan önce roman okuyorum, tüm gün süren telaşın yerine başka bir şey koymak için, arınmak için. Uykuya dalmadan önce beynimi açmak yerine teslim olmak daha faydalı. Külkedisi köyünde bir ırmak kenarında uyumak mı güzel bir metropol gökdeleni üzerinde hepinizi yeneceğim diye bağırarak mı?
Uyumadan önce roman tarzı okursam rüyalarımda olaylara devam ediyor ve sabah yorgun uyanıyorum 🙄

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bugün yeni bir kitaba başlayacağım. Bir Yaz Gecesi Rüyası - Shakespeare.
Çok heyecanlıyım

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Neyle ilgili? Anlatır mısın biraz?
Kendine yardım kitaplarından biri. Ama basit okuyuşu yok. Daha çok başlardayım. Okuduğum kadarı ile insan sözel varlık olduğu için acı/ızdırap çeker. Ve yine şifası sözel varlık olmasında yatıyor. Dil beceresini nasıl yöneteceğini öğrenene kadar kaçınılmaz acı/ızdırap/girdaplar kuyularında dolaşacağından bahsediyor. İçinde bir çok sorgulamayıcı ve uygulamalı alıştırmalar var. Net yorumumu bitince tazelerim:)

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bir oturuşta bile bitebilecek bir kitaptı ama odaklanamadım bir türlü. Bitince seve seve paylaşırım.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Pür dikkat adında bir kitap okuyorum. Hayatımızdaki dikkat dağıtıcıları, bunların çalışma mekanizmaları ve suçun onlarda değil bizim kaçmak istediklerimizde olduğunu anlatan bir kitap. Odaklanma, program yapma ve faydalı faydasız dikkat dağıtıcılar üzerinde duruyor. Verimliliği artırmak üzere yazılmış bir kitap. Sadece iş değil çocuklarımız ve diğer aile fertlerimiz ile geçirdiğimiz zaman için de kaliteli zaman geçirmenizin yollarını anlatıyor.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Pür dikkat adında bir kitap okuyorum. Hayatımızdaki dikkat dağıtıcıları, bunların çalışma mekanizmaları ve suçun onlarda değil bizim kaçmak istediklerimizde olduğunu anlatan bir kitap. Odaklanma, program yapma ve faydalı faydasız dikkat dağıtıcılar üzerinde duruyor. Verimliliği artırmak üzere yazılmış bir kitap. Sadece iş değil çocuklarımız ve diğer aile fertlerimiz ile geçirdiğimiz zaman için de kaliteli zaman geçirmenizin yollarını anlatıyor.
Baş ucu rehberi gibi birşey desene.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bize de yorumlar mısın bitince:)
Veeee "Bir Yaz Gecesi Rüyası" ile karşınızdayım.
ilk defa bir oyun okudum, kesinlikle farklı bir deneyimdi. Shakespeare'in anlatımına, hayal gücüne hayran kaldım.

Büyükler için bir masal "Bir Yaz Gecesi Rüyası" diyerek başlıyor kitap. Bir aşk öyküsü anlatılıyor ve 1596'da yazıldığı tahmin ediliyor. Aşk örgüsünün yanında dönemin toplumsal unsurları hem betimleyici hem de eleştirel bir dille yer alıyor. Ben çok beğendim. Herkesin ilgisini çekmeyebilir ama bir dünya klasiği olarak tavsiye ederim.

"Garip mi garip, gerçekten de öte;
Böyle geçmişten kalma acayipliklere,
Peri masallarına inanmam asla.
Aşıklarla kaçıkların fantezileri biçimlendirmede
Öylesine ateşli beyinleri var ki,
Görürler soğukkanlı mantığın görmediklerini.
Deli de, aşık da, şair de,
Fantezilerle donatılmıştır her üçü de.
Bunlardan ilkinin gördüğü şeytanlar
Cehenneme bile sığmayacak kadar sayıdadırlar;
İşte bu delinin ta kendisidir.
Aşık ise çılgının tekidir,
Helen'in güzelliğini bulur bir çingenenin yüzünde.
Şairin gözleri dönüp durur delicesine
Kah gökyüzünden dünyaya, kah dünyadan gökyüzüne.
Düşler nasıl çıkarıp bulursa bilinmeyen şeyleri,
Şairin kalemi de biçim verir hiçliklere, hayallere;
Uygun bir görünüş bulur gönlümüze hoş gelen duygulara,
Ve bir ad koyar onlara.
Ucu bucağı olmayan hayal böyle oyunlar oynar işte.
Hayal arayacak olursa şayet neşeyi;
Hemen bulur neşelendirecek şeyi;
Geceleyin korktuğunda
Hayal benzetir çalıyı bir ayıya!

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Sıradaki kitabı da "Bir İdam Mahkumunun Son Günü" - Victor Hugo seçtim.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar