Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Sizce aile illa kan bağı gerektirir mi? Yani herhangi biri sizin için aile olabilir mi?

ben diye biri

⭐️
cevabınız hayırsa gerçek aile kavramının bu kadar dokunulmaz olması doğru mu??

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
birisini veya birilerini aile olarak görmen, karşıdaki kişiye sorumluluk yükler. bugün kardeşin, ailen gibi gördüğün insanlar en temelde kendi hayatları için yaşarlar ve bizler, herkesin hayatında sadece küçük bir parçayız. bu nedenle biz aileyiz sözünü pek hoş bulmam.
bu hayatta yanlışlarınızla, doğrularınızla sizi sevecek ve benimseyecek olan sadece kan bağı bulunan ailenizdir (her aile bunu yapamasa da...)

ben diye biri

⭐️
birisini veya birilerini aile olarak görmen, karşıdaki kişiye sorumluluk yükler. bugün kardeşin, ailen gibi gördüğün insanlar en temelde kendi hayatları için yaşarlar ve bizler, herkesin hayatında sadece küçük bir parçayız. bu nedenle biz aileyiz sözünü pek hoş bulmam.
bu hayatta yanlışlarınızla, doğrularınızla sizi sevecek ve benimseyecek olan sadece kan bağı bulunan ailenizdir (her aile bunu yapamasa da...)
Başka birilerini aile olarak görmenin yanlış olduğuna katılıyorum. Bir kere bu hatayı yaptım ve üzülüyorum çoğu zaman. Ama her konuda koşulsuz seven kişi kan bağı olan ailedir kavramının genellmesini doğru bulmuyorum. Bence çocukluğundan beri senin yanında gelişimine kişiliğine yön veren insanlarla sırf kan bağı var diye hayatına bu kadar müdahale etmesi ve dokunulmaz olması sağlıklı gelmiyor. Çünkü bazen seni en büyük zorluğa veya çıkmaza sürükleyen onlar oluyor ve çoğu kişi bunun farkında olmuyor.. Bence aile kavramı tamamen yalan. Sen, sevdiklerin, ve seni büyüten insanlar var gibi geliyor bana.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Başka birilerini aile olarak görmenin yanlış olduğuna katılıyorum. Bir kere bu hatayı yaptım ve üzülüyorum çoğu zaman. Ama her konuda koşulsuz seven kişi kan bağı olan ailedir kavramının genellmesini doğru bulmuyorum. Bence çocukluğundan beri senin yanında gelişimine kişiliğine yön veren insanlarla sırf kan bağı var diye hayatına bu kadar müdahale etmesi ve dokunulmaz olması sağlıklı gelmiyor. Çünkü bazen seni en büyük zorluğa veya çıkmaza sürükleyen onlar oluyor ve çoğu kişi bunun farkında olmuyor.. Bence aile kavramı tamamen yalan. Sen, sevdiklerin, ve seni büyüten insanlar var gibi geliyor bana.
haklısın, aile kavramının çok da iyi olmadığını bir kaç konu öncesinde belirtmiştim. hepimizin hayatında ailemizin olumsuz etkisi çok çok fazla.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Kan bağı olmazsa aile gibi olur ama aile olmaz. Çünkü ailenin tanımı "Kan bağı ya da evlilik ile bağlı" olanlar arasındaki bağ şeklinde tanımlanır. Öyle hissedebilirsin, öyle düşünebilirsin ama "gibi" olur.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar