Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Özel okul fiyatları?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Özel okul fiyatları hakkında ne düşünüyorsun? İlkokuldan tut üniversiteye kadar hepsi dudak uçuklatacak seviyede bence. En son Koç Üniversitesi'nin 300 bin civarında olduğunu okumuştum. Yıllık bu paraları verme fikri sizce nasıl? Bu kadar para verirsen karşılığında ne beklersin?

Ne bileyim yılda bir sefer uzay yolculuğu falan olmalı mesela içinde

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
özel okul fiyatlarının pahalı olmasına karşı değilim, oraya sadece belirli bir kesimin çocukları girebilmeli. yoksa devlet okullarından farkı kalmaz

endelizeki

Yeni Üye
Aslında burada özel okul ayrımı ve o yatırdığın bütçe ailelerin statüsüne göre ayrılıyor. Ve böylelikle çocuğunuzun nasıl yetişeceğine ne tarz bir ortamda olacağını belirliyor bence.
Devlet okulları, her türden insan var.
Az pahalı özel okullar, her türden insanların bir tık elendiği aşama.
Orta pahalı özel okullar, ne çok zengin ne çok fakir orta düzey ailelerin çocuklarının her türden insanla muhattap olmasını istemediği aşama.
Çok pahalı özel okullar, tamamen zenginlikten kaynaklı olarak düşünülen "elit aile" ya da "sosyete" dediğimiz kesimdeler ve sadece bilindik ailelerin çocukları okur.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Özel okullar pahalı olabilir adı üstünde özel. Asıl problem devlet okullarının yetersiz olması. Aksi durumda her işletme kendi fiyat politikasını özgürce belirleyebilir. Halk buna mecbur bırakılmamalı, özel okul lüks bir alternatif olmalı. Her ülkede iyi eğitim, sağlık, gıda ve barınma ulaşılabilir olmalı. Lüks yalnızca bir tercih olmalı.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Özel okullar pahalı olabilir adı üstünde özel. Asıl problem devlet okullarının yetersiz olması. Aksi durumda her işletme kendi fiyat politikasını özgürce belirleyebilir. Halk buna mecbur bırakılmamalı, özel okul lüks bir alternatif olmalı. Her ülkede iyi eğitim, sağlık, gıda ve barınma ulaşılabilir olmalı. Lüks yalnızca bir tercih olmalı.
insanlar sağlık, eğitim gibi alanlarda devletin olması gerektiğini, çünkü ücretsiz kullanımdan faydalanmak istediklerini söylüyor. ancak neden kimse özel hizmet alabilecek kadar gelirinin olabileceği ihtimalini düşünmüyor?
eğitim sektöründe bence devlet okulu asla olmamalı. (üniversiteler için)

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
insanlar sağlık, eğitim gibi alanlarda devletin olması gerektiğini, çünkü ücretsiz kullanımdan faydalanmak istediklerini söylüyor. ancak neden kimse özel hizmet alabilecek kadar gelirinin olabileceği ihtimalini düşünmüyor?
Çünkü gelirin üst sınırı yoktur, özel sektör her zaman daha fazlasını ister yani hedef kitlesinin bütçesini hep zorlamak ister. İnsanlar neden çokça çabalamak zorunda kalsın. Fırsatlar hiçbir zaman eşit değil o yüzden toplumun yararı için asgari olarak bazı temel ihtiyaçlar karşılanmalı yoksa cahil ve sağlıksız bir toplumda yaşamak zorunda kalırız.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Her ay maaşımın %40'a yakınını vergi olarak veriyorsam beklerim evet

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar