killjoys
⭐️
Ebelik, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olmasına rağmen lisans eğitim hakkını 2 Kasım 1996 tarihinde (22805 sayılı ile Resmi Gazete) kazanmıştır. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde Ebelik Bölümü lisans eğitimine 1997 yılında başlamıştır. Lisansüstü eğitim olarak Ebelik Bölümü 2010 yılından itibaren yüksek lisans eğitimini, 2014 yılından itibaren doktora eğitimini sürdürmektedir. Ebelik Bölümünde 8 öğretim üyesi ve 2 öğretim elemanı bulunmaktadır. Ebelik Bölümü mezunları birinci, ikinci ve üçüncü basamak kamu kurum ve kuruluşlarında, özel hastanelerde ebe/sorumlu ebe/ klinik ebesi/eğitici ebe olarak çalışabilmektedirler. Yine ikinci ve üçüncü basamak hastanelerde gebe okullarında eğitici ebe olarak görev alabilirler. Aynı zamanda akademisyen ebe olarak yüksek eğitim kurumlarında da görev alabilmektedirler. Ebelik Bölümüne öğrenciler sayısal puan türü ile alınmaktadır. Bölümümüzün yıllık kontenjan sayısı ortalama100'dür.
Yeni otogardan "2 ve 13", şehir içinden "10, 11, 15, 16, 17 ve 19" numaralı minibüsler ile; ayrıca Büyükşehir Belediyesinin sarı otobüsleri ve minibüsleriyle Merkez Kampüse ulaşım imkânı mevcuttur.
Bilgisi olan arkadaşlar tavsiyeleriniz neler?
Yeni otogardan "2 ve 13", şehir içinden "10, 11, 15, 16, 17 ve 19" numaralı minibüsler ile; ayrıca Büyükşehir Belediyesinin sarı otobüsleri ve minibüsleriyle Merkez Kampüse ulaşım imkânı mevcuttur.
Bilgisi olan arkadaşlar tavsiyeleriniz neler?