Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

ADÜ Ekonometri Bölümü Nasıl? ADÜ Öğrenci Yorumları

Mamacita

⭐️
Selam arkadaşlar bu bölüm hakkında bizlere bilgi verir misiniz ?
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Aydın İktisat Fakültesi’nin altı bölümünden biri olan Ekonometri Bölümü lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim-öğretim vermektedir. İstatistik ve Yöneylem olarak iki anabilim dalından oluşan bölümde 4 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi görev yapmaktadır.
Ekonometri bölümü; matematik, istatistik ve iktisat bilim dallarından da yararlanarak araştıran, analitik düşünebilen, ilgili alanlardaki problemleri analiz edebilme ve uygun analiz yöntemleri ile bu problemlere çözüm bulabilme yeteneğine sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Bu amaç doğrultusunda lisans programının 8 yarıyıllık eğitim-öğretim süresi boyunca, farklı bilim dallarında etkin ve yetkin hocalarımız tarafından dersler verilmektedir.
Eğitimini tamamlamış olan Ekonometri bölüm öğrencileri, kamu ve özel sektörlerin çeşitli alanlarında Ekonometrisyen, Uygulamalı İstatistikçi, Matematiksel İktisatçı, Yöneylem Araştırmacısı ve Analist olarak çalışma olanaklarına sahiptir.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar