Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Annesinin, Schopenhauer'a yazdığı mektup

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Schopenhauer, mutluluğu aramanın sıradan insanlarda olan bir özellik olduğunu, mutluluğun olmadığını savunan bir filozoftur.

Annesi, Schopenhauer 19 yaşında iken bir mektup yazar;

“Sen kötü bir insan değilsin; zekâ ve eğitim yoksunu değilsin; topluma yararlı bir kişi olman için gereken her şeye sahipsin. Daha da ötesi, senin içinden geçenlerden haberim var; onların bir kaçının iyi olduğunu da biliyorum ama gene de sinir bozucu ve dayanılmaz oluyorsun, seninle yaşamak çok zor. Bütün iyi niteliklerin aşırı zekân karşısında karanlığa gömülüyor; her şeyi başkalarından daha iyi bilme hırsın, denetleyemediğin şeyleri geliştirip ustalaşma isteğin bu iyi niteliklerini yararsız kılıyor. Bu davranışınla etrafındaki insanları gücendiriyorsun; hiç kimse, özellikle senin gibi önemsiz biri tarafından zorla aydınlatılmak ve geliştirilmek istemeyeceği gibi, hiç kimse senin gibi birçok zayıflığı olan bir kişi tarafından azarlanmayı, zerre kadar bile terslenmeyi, hele hikmetli bir tonda, bu iş bundan dolayı böyledir şeklinde hiçbir itiraz kabul etmeden yapılan konuşmaları anlayışla karşılayamaz. Biri senin yaptıklarını daha az yapsaydı sadece kendini komik duruma düşürmüş olurdu; ama senin bu halin, son derece rahatsız edici.”

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Almanya tarafından “bizim de filozof sektörüne girmemiz gerek” kaygısı ile şişirilmiş filozof.

Bildiğim kadarıyla bu akım işe yaramış ve akabinde Almanya bir çok seçkin filozof adı çıkarmıştır.

Konu 'Size göre mutluluk nedir?'
Size göre mutluluk nedir?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
neden şişirilmiş filozof olduğunu düşünüyorsun?
Yani abartılmış filmler gibi. Sanırım bunu derken de bir felsefe yapıyoruz değil mi? Bana göre şişirilmiş sana göre iyi olabilir mi? Bence olabilir. Peki benim senin bu düşüncene saygı duymam kendi düşünceme saygısızlık sayırlı mı?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Yani abartılmış filmler gibi. Sanırım bunu derken de bir felsefe yapıyoruz değil mi? Bana göre şişirilmiş sana göre iyi olabilir mi? Bence olabilir. Peki benim senin bu düşüncene saygı duymam kendi düşünceme saygısızlık sayırlı mı?
sana göre şişirilmiş olabilir ve haklı olabilirsin, ben bu filozof hakkında bir bilgi sahibi değilim. ama neyi baz alarak şişirilmiş olduğunu düşündüğünü merak ettim.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
sana göre şişirilmiş olabilir ve haklı olabilirsin, ben bu filozof hakkında bir bilgi sahibi değilim. ama neyi baz alarak şişirilmiş olduğunu düşündüğünü merak ettim.
Diğer filozofların felsefeye kattığı katkıları kıyasladığımda şişirilmiş olduğunu düşündüm.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar