kedi
⭐️⭐️
Güzel ve Çirkin. Aşkı en iyi anlatan masal bana göre. Prenses, prensin yakışıklılığından etkilenmiyor ya da tam tersi. Öylece birbirlerini görüp aşık olmuyorlar ve bir öpücükle başlamıyor. Güzel ve Çirkin, birbirlerinin ruhlarındaki güzelliği seviyor, bedenleri değil. Çünkü bedenler değişir, yaşlanır, çirkinleşebilir... Ama ruhunuzun güzelliği bütün bedenlerden daha etkileyicidir. Bedenleri değil, ruhları sevin dostlarım. Zaten sevdiğinizde, sevdiğiniz ruhun bedeni de güzel görünür gözünüze. Çünkü gördüğünüz şey, bir bedenden ibaret değildir
"Canavar bir gün, “Beni sevmeyebilirsin ama, beni bırakıp gitmemeye söz vermelisin.” demiş. Her günü birbirine benzeyerek üç ay böyle geçmiş. Derken bir gün Güzel aynada babasının hasta olduğunu görmüş. Hemen Canavar’a babasına bakmak için eve gitmek istediğini söylemiş. “Gidebilirsin, Güzel,” demiş Canavar. “Ama geri dönmezsen kederimden öleceğimi biliyorsun, değil mi? Korkarım ki, babanın yanında kalmak isteyeceksin ve dönmeyeceksin. Ama eğer fikrini değiştirir de dönmek istersen, yüzüğünü yatağının yanındaki sehpaya koyman yeterli. Sabah olduğunda şatomda açacaksın gözlerini.”
“Bir hafta sonra döneceğim, söz.” demiş Güzel."
"Canavar bir gün, “Beni sevmeyebilirsin ama, beni bırakıp gitmemeye söz vermelisin.” demiş. Her günü birbirine benzeyerek üç ay böyle geçmiş. Derken bir gün Güzel aynada babasının hasta olduğunu görmüş. Hemen Canavar’a babasına bakmak için eve gitmek istediğini söylemiş. “Gidebilirsin, Güzel,” demiş Canavar. “Ama geri dönmezsen kederimden öleceğimi biliyorsun, değil mi? Korkarım ki, babanın yanında kalmak isteyeceksin ve dönmeyeceksin. Ama eğer fikrini değiştirir de dönmek istersen, yüzüğünü yatağının yanındaki sehpaya koyman yeterli. Sabah olduğunda şatomda açacaksın gözlerini.”
“Bir hafta sonra döneceğim, söz.” demiş Güzel."