Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Gece lambasının uyku takibi yapabildiğini biliyor muydunuz?

anonim

⭐️⭐️
Proje Elçisi
Amazon Halo Rise gece lambası ortamı aydınlatmanın yanında kullanıcının yataktaki hareketlerini de takip ederek en doğru şekilde uyku analizini yapabiliyor.

Screenshot_2.png

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
akıllı saatlerin vs yapabildiğini biliyordum ama bunu ilk kez gördüm. muhtemelen çok pahalı bir şey ancak satışını bulamadım.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Nesnelerin interneti ile artık dijital evrime başladık. Yavaş yavaş teslim oluyoruz.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Peki böyle bir şeye gerçekten ihtiyacımız var mı? İnsan biyolojik olarak da kendini takip edemez mi?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Peki böyle bir şeye gerçekten ihtiyacımız var mı? İnsan biyolojik olarak da kendini takip edemez mi?
sadece bireysel düşünmemek gerek, örneğin ebeveynler çocuğunun uyku durumunu takip edebilirler. aslında sadece uyku durumu değil, bu veriler ile başka veriler tasarlanarak uyku problemini çözme, rüya gibi pek çok alanda kullanılabilir.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Uyku ile ilgili hastalıkların tedavisinde hastanelerdeki uyku merkezlerine veri aktarımı için sağlık amaçlı işe yarıyor olabilir gerçekten. Onun dışında ben şahsen ve bir evebeyn olarak böyle bir şeye ihtiyacım olduğunu hissetmedim.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Uyku ile ilgili hastalıkların tedavisinde hastanelerdeki uyku merkezlerine veri aktarımı için sağlık amaçlı işe yarıyor olabilir gerçekten. Onun dışında ben şahsen ve bir evebeyn olarak böyle bir şeye ihtiyacım olduğunu hissetmedim.
Bizim yerimize bir şeylerin bir şeyleri yapması bize başka şeyler yapmak için güç ve zaman kazandırır. Excell'e ne gerek var, hesap makinesi varken. Bilgisayara ne gerek var not defteri varken demeye benziyor bu.

Bizim artık masadan kalmamız gerektiğini söyleyen kol saatlerine, su hatırlatıcılarına, kalori hesaplayıcılarına, ve evet uyku düzeni ölçücülerine ihtiyacımız var. Yoksa bunu kullananlar bir adım önde olacaklar, biz geride kalacağız.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bir yandan bunu yazarken kendimi değişime direnen biri gibi hissettim. Bu sadece bir örnek bunu senin de söylediğin igibi çoğaltmak mümkün, Bu biraz kendimle ilgili yetersizlik hissi uyandırıyor. Yani bunu kendim takip edemiyorum da bir aracıya ihtiyaç duyuyorum. Değişimin başlangıç noktası bu sanırım...

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Yani evet ihtiyaçlarımızı kendimiz görebiliyoruz ama bazı ihtiyaçlarımız zorunlu bu yüzden otomatik olarak çözülmesini isterdim. Mesela diş fırçalama derdini tamamen ortadan kaldıracak bir teknoloji, yağlarımızı otomatik yakacak bir teknoloji ya da buna gerek kalmadan öğünlerini hesaplayan ve sana özel besin çıkaran bir teknoloji. Keyif aldığımız şeylere daha fazla vakit kalmaz mı?

Bazı konuları teknoloji ile bozmamak gerekir ama. Mesela sohbetler yüz yüze daha güzel, ya da sex mesela, bu ihtiyacın otomatik giderilmesi belki şu an için yerini tutmayacaktır.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Burcu Esmersoy galiba. Bu yöntemle uyku problemini çözmüştü. Hemde ciddi bir sağlık problemi. Yanlış hatirlamiyor isem.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar