Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

insanların hayvanları sahiplenme hakkı var mıdır?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
hayvansever olduğunu iddia eden pek çok kesim istediği hayvanı evine alıp besleyebileceğini düşünüyor. Ancak insanların böyle bir hakkı bulunuyor mu? bu etik midir sizce? sonuçta hayvanlar bu isteği reddedeceğini belirtemezler

ben diye biri

⭐️
hayvansever olduğunu iddia eden pek çok kesim istediği hayvanı evine alıp besleyebileceğini düşünüyor. Ancak insanların böyle bir hakkı bulunuyor mu? bu etik midir sizce? sonuçta hayvanlar bu isteği reddedeceğini belirtemezler
Bu konu da her defasında kendimle çelişiyorum ama kesinlikle onları sahiplenmeye hakkımız yok. Evet çok tatlılar ve psikolojik anlamda birbirimize ihtiyacımız var. Mesela kedi köpek de çok seviyorum evime almak istiyorum Fakat yine de onları doğasından alıp eve tıkmak çok mantıklı gelmiyor kısaca etik değil.. mesela kuşlar her defasında çok üzülüyorum. Empati kurduğumuzda korkunç bir şey :(

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bu konu da her defasında kendimle çelişiyorum ama kesinlikle onları sahiplenmeye hakkımız yok. Evet çok tatlılar ve psikolojik anlamda birbirimize ihtiyacımız var. Mesela kedi köpek de çok seviyorum evime almak istiyorum Fakat yine de onları doğasından alıp eve tıkmak çok mantıklı gelmiyor kısaca etik değil.. mesela kuşlar her defasında çok üzülüyorum. Empati kurduğumuzda korkunç bir şey :(
eve tıktığında yemeği suyu hazır oluyor hastalık geçirdiğinde veterinere götürülüyor, dışarıda olsa bu imkanlara sahip olamayacak belki

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Hayat büyük bir belgeseldir. Her şey ama her şey bir belgesel. Herkes hürdür, hür olmamayı seçen de bu seçimi ile hürdür. Vahşi hayatta kimisi bir kediyi sahiplenip onun üzerinde egemenlik kurmak ister kimisi onun yerine bir şirket kurup insanlar üzerinde egemenlik kurar. Kimisi bir çocuğu okutur diğeri bir ülkeyi bombalar. Hırslı olanlar vardır ve mücadele etmekten keyif alır kimisi öylece yaşayıp gitmeyi seçer.

Mümkün olan her şey insanın doğasında var mantık aramak çok zor.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar