Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

İşe alım süresi ne kadar olmalı?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bu konuda yapılan araştırmalar standartlar var. Ancak kendi açınızdan düşündüğünüzde iş başvuru yaptığınız ve görüştüğünüz bir işyerinde sürecin tamamlanması için geçen süre maksimum ne olmalıdır?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
bence en fazla 2 hafta içerisinde tamamlanmalı.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Aktif iş arayan biri için 2 hafta uzun olabilir muhtemelen girebildiği ilk işe girecektir. Eğer iş değiştirmek istiyorsa bu süre 2 hafta ya da daha uzun olabilir.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bugün bununla ilgili bir yönetici ile konuştum başka bir şirkette. Ortalama sürenin 8 hafta olduğunu belirtti.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
O nasıl bir süreç öyle. Şirketin bir personel daha alacak kadar büyümesini mi bekliyorlar.
Bize uzun gibi geliyor evet. İşe alım danışmanlığı yapan şirketler de sözleşmelerini en az 4 hafta yaparlar. Ancak adaylar açısından uzun bir süre, kabul ediyorum.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bize uzun gibi geliyor evet. İşe alım danışmanlığı yapan şirketler de sözleşmelerini en az 4 hafta yaparlar. Ancak adaylar açısından uzun bir süre, kabul ediyorum.
Dediğim gibi aday eğer bir işte çalışıyor ve kariyeri ya da farklı nedenlerden iş arıyorsa bu süreç uygun olabilir. Ama kişi işsizse eğer artık iş beğenecek tahammülü bile kalmıyor.

Tabi işçi sınıfı da önemli. Bu süreç mavi beyaz yakalı gibi farklı sınıflarda bile farklı değerlendirilebilir.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Dediğim gibi aday eğer bir işte çalışıyor ve kariyeri ya da farklı nedenlerden iş arıyorsa bu süreç uygun olabilir. Ama kişi işsizse eğer artık iş beğenecek tahammülü bile kalmıyor.

Tabi işçi sınıfı da önemli. Bu süreç mavi beyaz yakalı gibi farklı sınıflarda bile farklı değerlendirilebilir.
Mavi yaka da olsa beyaz yaka da olsa nihai karar vermede aynı süreye tabi olmaları gerektiğini düşünüyorum.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Peki biz sizi arayacağız demenin kanuni bir tarafı yok mu? Aramıyorlar...

Olumsuz da olsa aramaları gerektiğini düşünüyorum.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Peki biz sizi arayacağız demenin kanuni bir tarafı yok mu? Aramıyorlar...

Olumsuz da olsa aramaları gerektiğini düşünüyorum.
Kesinlikle olumlu, olumsuz geri bildirim verilmeli. Hatta süreç uzayacaksa bizim sürecimiz biraz uzayacak şeklinde de bilgi verilmeli. Sürecin bence en hassas ve en önemli noktası bu. Bu şirket imajını, insana verilen değeri, iş kalitesini ve iş etiğini gösterir. Ama maalesef kanuni bir yaptırımı yok.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar