Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

İsimler kişilik hakkında bir şey belirler mi?

allons-y

⭐️⭐️
İsimlerimiz kişiliğimizi etkiler mi sizce ne düşünüyosunuz

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Eskiden etkilediğini düşünüyordum. Şimdilerde bize ismimizi verenlerin umutlarını, hayallerini ve kişiliklerini taşıdığını düşünüyorum.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
burçların kişiliği etkiledini duymuştum ama isim niye etkilesin? örneğin zeki ismine sahip birisinin zeki olması gibi mi?

allons-y

⭐️⭐️
burçların kişiliği etkiledini duymuştum ama isim niye etkilesin? örneğin zeki ismine sahip birisinin zeki olması gibi mi?
Bir yazı okumuştum orda kişilerin isiminin ifade ettiği anlamı rol model olarak alabildiği ve seçilen ismlerin kişilerin karakter yapısını etkileyebildiğinden bahsediyordu. mesela aile ve çevre ismin niteliğinde kişiye davranıyorsa o anlamla kendini özdeşleştirebilir gibi. iyilikle alakalıysa mutluluğa, kötülükle anılması üzüntüye yol açabilirmiş gibi değil mi ?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Evet bu mümkün. Dediniz önemli ve saygın bir insan ise onun ismi ile sorumlu da hissedebilirsiniz kendinizi. Ya da modern bir isim ile ağır bir isim yine telafuz edildikçe kişiyi dönüştürebilir. Giyiminiz etkilemiyor mu nasıl hissettiğinizi? Giyiminiz hareketlerinize yansımıyor mu? Arabanız? Yanınızdaki insan ya da?

Ama bence bunu yine de genellemek doğru olmaz.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar