ortaokul ve lisede satrancı çok severdim ve iyi de oynadığımı düşünüyorum. Ortaokul son sınıfta okulda yapılan bir turnuvada 2. olmuştum. o dönem turnuva, bilgisayarın hazırladığı liste ve puan tablosuna göre ilerliyordu. çok ders çalışan bir de sınıf arkadaşım vardı. turnuva sonunda, onunla aynı sayıda galibiyet ve mağlubiyete sahiptim. ancak, ben daha yüksek puanlı kişileri yendiğim için galibiyet sayısı aynı da olsa turnuva 2.si olmuştum. pek çok arkadaşım beni tebrik ederken, bende arkamda kalan o arkadaşımı tebrik etmiştim. çok sinirliydi ve anlamsız bir şekilde suratıma bakmadan okuldan çıkmıştı. daha sonrasında okulda turnuva anonsu yapılırken veya farklı bir zamanda o arkadaşım beni tebrik etmemişti.
bence, insanların zor durumda ettiği yardım kadar iyi günde birlikte seninle eğlenebilmesi de önemli. kıskançlık, iyi günde belli olur ve istemsiz oluşan bir duygudur. bu yüzden gerçek dostlukların da iyi günde belli olacağı düşüncesindeyim.
dostunuzu seçerken iyi gününüzde ki tavrına mı bakarsınız kötü gününüzde ki tavrına mı bakarsınız?
bence, insanların zor durumda ettiği yardım kadar iyi günde birlikte seninle eğlenebilmesi de önemli. kıskançlık, iyi günde belli olur ve istemsiz oluşan bir duygudur. bu yüzden gerçek dostlukların da iyi günde belli olacağı düşüncesindeyim.
dostunuzu seçerken iyi gününüzde ki tavrına mı bakarsınız kötü gününüzde ki tavrına mı bakarsınız?