Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Pahalı olan kaliteli demek mi?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Son zamanlarda her şey çok pahalı ama genel ekonomik şartların normal olduğu varsayılırsa;

Ürün-kalite anlayışında bu nasıl değerlendiriliyor? Pahalı ürünler aynı zamanda kaliteli midir?

Bir tüketici olarak açıkcası bende pahalıya aldığım ürünlerin daha kaliteli olduğu hissi var. Bu %100 olmayabiliyor tabi. Pahalı markalarda hayal kırıklığı yaşadıklarım da oluyor. Mesela bazen sırf markanın adına para verdiğim oluyor. Bazen de bunun saçmalık olduğunu düşünüyorum. Bu konuda kafam karışık açıkcası. Gerçi artık ekonomik refah da aşağı doğru iniyor, markanın adına verebilecek para kalmıyor.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
fiyat sadece ürün işlevi ya da görsel tasarımı kaplamaz. markaya duyulan güven, müşteri hizmetleri gibi bir takım soyut kavramları da kapsar. En önemlisi ise prestij olduğunu düşünüyorum. Özellikle her geçen gün insanlar prestij, imaj sahibi olabilmesi için para harcıyor. ama amacı işlevsel fayda sağlamak olan markaların yüksek fiyata rağmen kalitesiz ürün üreterek risk alacaklarını sanmıyorum.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
fiyat sadece ürün işlevi ya da görsel tasarımı kaplamaz. markaya duyulan güven, müşteri hizmetleri gibi bir takım soyut kavramları da kapsar. En önemlisi ise prestij olduğunu düşünüyorum. Özellikle her geçen gün insanlar prestij, imaj sahibi olabilmesi için para harcıyor. ama amacı işlevsel fayda sağlamak olan markaların yüksek fiyata rağmen kalitesiz ürün üreterek risk alacaklarını sanmıyorum.
Yani pahalı olan kalitelidir. Değil mi?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Satış sonrası hizmet söz konusu ise bazen bu fiyat aynı zamanda ürünün arkasında duran ekibe de verilmiş olur. Bazen aynı ürünü daha pahalıya alırız ama daha güvende oluruz. Bu açıdan da değerlendirmek gerekiyor.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
soruyu tersinden de sorabiliriz... ucuz olan kalitesiz midir?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Eğer indirim kampanya falan değilse genelde evet.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Eğer burada bahsedilen giyim konusu ise ben kumaş yapısı konusunda bilinçlenip marka değil de yerel pazarlar/butikler hatta kapı önünde el işlerinden kaliteli şeyler alan/seçenlerdenim.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Fp yi kullanmadan anlamak mümkün mü? İnceleme videolarından mı anlayacağız?

vedat

⭐️
Fp yi kullanmadan anlamak mümkün mü? İnceleme videolarından mı anlayacağız?
forumlar yorumlar ve pahalı alternatifleriyle karşılaştırma videoları. İnceleme videolarında baz alacak bir şey olmadığı için onlara bakılarak ürün alınması genelde hayal kırıklığı ile sonuçlanır.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar