Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Sanal mı, gerçek mi?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Artık bir çok kişi fiziksel varolmaktan ziyade sanal ortamlarda varlığını daha iyi ifade edebiliyor ve bunu tercih ediyor.
İlişkiler, alışkanlıklar, hobiler yeni şekillere bürünüyor.

Hangi ortamlarda daha rahat ifade edersin kendini?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Hayatım boyunca kendimi yazarak ifade ettim ya da dijital olarak içerik ürettim. Bu yüzden dijital daha ağır basıyor benim için.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Dikkat dağıtıcı göz, mimik, vücut dili yada çevresel faktörler olmadığı için sanal ortamda kendimi daha iyi ifade edebilirim.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Dikkat dağıtıcı göz, mimik, vücut dili yada çevresel faktörler olmadığı için sanal ortamda kendimi daha iyi ifade edebilirim.
karşıdaki kişinin vücut dili, mimikleri dikkatini mi dağıtır? Benim karşıdaki kişiyi daha iyi anlamamı, onun da duygularını hissetmemi sağlıyor mesela. Ben de yüzyüze iletişimi daha çok sevenlerdenim.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
karşıdaki kişinin vücut dili, mimikleri dikkatini mi dağıtır? Benim karşıdaki kişiyi daha iyi anlamamı, onun da duygularını hissetmemi sağlıyor mesela. Ben de yüzyüze iletişimi daha çok sevenlerdenim.
İnsanlar iletişim kuramıyorlar. Dinlemiyorlar gerçekten. İnternette butona basana kadar yazıp yazıp silebiliyoruz. Belki bu yüzden iletişim daha kolay.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Kesinlikle daha kolay, katılıyorum. Ancak eksik bence. Sen butona bastıktan sonrasını kolaylıkla gözlemleyemiyorsun. Yani mesaj kaynaktan çıktı ve iletişimin ne şekilde sağlandığı konusu yarım kaldı. Karşıdaki bunu anladı mı, doğru anladı mı orası meçhul. Ya da bunun geri bildirimini almak daha uzun.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Kesinlikle daha kolay, katılıyorum. Ancak eksik bence. Sen butona bastıktan sonrasını kolaylıkla gözlemleyemiyorsun. Yani mesaj kaynaktan çıktı ve iletişimin ne şekilde sağlandığı konusu yarım kaldı. Karşıdaki bunu anladı mı, doğru anladı mı orası meçhul. Ya da bunun geri bildirimini almak daha uzun.
Bunu onun yazdığından ölçebilirsin ve yeterli. Yazabilen insan ile muhattap olmak isteriz o da kendini ifade etmeye çalışır. Yoksa he he bile demesi insanı sinir etmeye yeter ama sadece bunu biliyordur. Bu platformdaki bir kaç kişi bu sayede bir bağ kurmadı mı? Eminim dışarıda birbirinizi tanısanız selam bile vermeyebilirdiniz.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Gerçekte onu anlayabiliyor musun? Yani onu anladığını hangi işaretlerle anlıyorsun?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Gerçekte onu anlayabiliyor musun? Yani onu anladığını hangi işaretlerle anlıyorsun?
Kimse kimseyi tam anamıyla anlamayabilir, kendi ifade edişin ancak karşıdakinin anladığı kadardır. Yüz yüze iletişimde vücut dili bunu destekler ipuçları veriyor. Bakışları, elleri, gözbebekleri, dikatinin nerede olduğunu belli ediyor. Böylece anlamak daha kolay oluyor bence.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
gerçak hayatta duygularımızı tam ifade edemeyiz. sanal ortam bizim için en iyi kendimizi ifade etme yöntemidir. diksiyon, mimik gibi şeyler olmasada gifler, emojiler mevcut. internet kullanmasını iyi bilen 2 kişi sanal ortamda da birbirlerini rahatlıkla anlayabilirler. kendilerini sanal ortamda ifade edemeyenler de var tabi.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
B

Bir galaksi adı. Samanyolu galaksisi gibi. Ayrıca aynı isimle bir takım yıldızı da var. Mitolojik bir anlamı da var sanırım. Mitolojiyi iyi bilmiyorum
Türkçesi zincire vurulmuş kız demekmiş.

Tutsaklık mı yoksa bile bile tutsaklık mı?

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar