Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Sempati duyduğun inançlar?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Dini görüşün var ya da yok, sempati duyduğun başka bir inanç var mı? Aslında şu inanç da güzel diyebildiğin?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
herkes kendini bir inanç kalıbına sokuyor. ama dini görüşü önemsemeyen ve kendini nitelendirmeyen kimseyi görmedim, kendim hariç.

hiç bir inancı düşünmeyip random yaşayanlar hangi sınıfa giriyor mesela? ben allahın varlığını ya da yokluğunu sorgulamıyorum, bunun bir ismi yok mu?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
herkes kendini bir inanç kalıbına sokuyor. ama dini görüşü önemsemeyen ve kendini nitelendirmeyen kimseyi görmedim, kendim hariç.

hiç bir inancı düşünmeyip random yaşayanlar hangi sınıfa giriyor mesela? ben allahın varlığını ya da yokluğunu sorgulamıyorum, bunun bir ismi yok mu?
Dini inançların çok küçük bir kısmı Allah'a inanmak ile ilgili. Genel olarak ben inançlara yaşam şekli; toplum için, ahlak için, adalet için ne diyor bunlara bakıyorum. Dinlere tanrı figürünün konmasının nedeni biraz ikna ile ilgili yoksa dinler toplumsal kuralları belirlemek için tasarlanmışlar.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Dini inançların çok küçük bir kısmı Allah'a inanmak ile ilgili. Genel olarak ben inançlara yaşam şekli; toplum için, ahlak için, adalet için ne diyor bunlara bakıyorum. Dinlere tanrı figürünün konmasının nedeni biraz ikna ile ilgili yoksa dinler toplumsal kuralları belirlemek için tasarlanmışlar.
bahsettiğim görüş apateizmmiş.

hasansabbah

Yeni Üye
Zihnimdeki düşüncelere ve hislerime inanıyorum; topluma göre şekillenmiş bütün dinler, kisveler ve düşünceler gerçekte tam olarak doğru değil. Bu yapılar, pişirilmiş ve işlenmiş olup, herkesin kendi yemek yapma metodu farklıdır. İnanç, sabit bir yerde değil, tam olarak bulunduğumuz anda ve mekânda olmalı ki kolayca anlamlandırabilelim; baktığımız her yerde ya da hissettiğimiz düşüncede. Bu düşüncelerin en odaklanmış halini tamamlamak için ritüellere ihtiyaç duyuyorum; inziva, namaz, ibadet ya da müzik gibi melodiler ve ritimler kullanıyorum. Düşüncelerime değer veriyor ve onları boşa çıkarmamak için ritüellerle destekliyorum. Herkesin tanrısı kendi içinde yer alıyor. Eğer bir sistemin parçası olduğumuzu düşünüyorsak, toplum baskısı nedeniyle o sistemin ritüellerini yerine getirmemize gerek yok bunu içimizden gelerek yapmalıyız. Yalandan davranmak ya da sadece işimize yaraması için bir şeyi yapmak iki yüzlülüktür; herkesi kandırabiliriz ama kendi düşüncelerimizi kandıramayız. Bu nedenle, içtenlikle yaşamalı ve düşüncelerimize sadık kalmalıyız.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar