Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Ünlüler işledikleri suçlar için diğer bireylere göre daha fazla ceza verilmeli mıdır?

yeşil

⭐️⭐️
Bizim edebiyat konuşma sınavı için münazara yapmamız gerekiyor.Biz de bu konuyu seçtik.Bana göre herkes eşit almalı sırf ünlü diye bizden niye fazla alsın diye düşündüm ben ama başka ne söyleyebilirim bilmiyom.1dk boyunca neden diğerlerine göre fazla almamalıdır diye konuşmam gerekiyor.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
hiç bir şey anlamadım.

yeşil

⭐️⭐️
😅yani ünlüler işledikleri suçlar için diğer bireylere göre fazla ceza almalı mı almamalı mı sence onu sordum

yeşil

⭐️⭐️
Bizim konuşma sınavı konumuz ve ben fazla ceza almamalıdır diye savuncam.diğer grup da fazla ceza almalıdırı savuncak

Müdür

⭐️
adalet karşısında yaşı olgun olan herkes eşit olmalı bence
evet ünlüler toplumu etkiliyor ama koğuşlarda herkes aynı yemeği yiyor

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Kanunlar karşısında herkes eşit olamaz, olmamalıdır. Özellikle gelir ile ilgili durumlarda bazı kanunlar esnek tutulabilir ancak bize aksi yaşanıyor. Fakir her zaman ceza alırken zengin para cezası da olsa bir şekilde sıyrılıyor. Pazarcı bir teyzenin vergi kaçırdığı için cezası ile binlerce kişiye konser veren bir ünlünün (ki bu kişi daha bilinçli olduğu için sorumluluğu da fakrlı olabilir) cezası bir olursa adil olmayabilir. Suçtan edinilen fayda kadar ceza uygulanabilir. Bu paranın söz konusu olduğu suçlarda olabilir sadece tabii, yoksa adam öldürme vs tartışılır.

yeşil

⭐️⭐️
Her ceza da para cezasına çevrilmez mesela cinayette.Biz cinayet üzerinden tartiştik.Cinayet bile işlese diğer bireylerden fazla almalıdır dedi diğerleri.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar