Fakirler sadece arzularının kölesi olur ve bunu istedikleri zaman bırakabilirler.
Görüşüne saygı duyuyorum ama ben böyle düşünmüyorum, en azından günümüzde bu insanlar yaşam için bir mücadele veriyor. çalışıyor, ek iş buluyor yine çalışıyor. çocuğu varsa okula göndermeye çalışıyor vs. bence bu durumdaki birinin temel ihtiyaçlar haricinde önemli bir arzusu yoktur.
elbette, risk oranı zenginlerin çok daha yüksektir. ancak belirli bir kademe sonrasında pek çok zengin insan, fakir kalamayacak derecede zengin. o nedenle aslında zenginleri de kendi içerisinde ikiye ayırmak lazım, herneyse.
kaybetmemek zorunda olan zenginler, kendi üzerindeki tedirginlikleri ve sorumlulukları başkalarına yıkabilecek ve mobbing uygulayabilecek insanları çevrelerinde bulundurur. bu insanlar da kendileri gibi zengin ve elit değil, işe veya zengin birine muhtaç olan kişilerdir (fakirler)
Unutmayın intihar oranları varlıklı insanlarda çok daha yüksektir.
Varlıklı birisi, tüm malını mülkünü kaybettiğinde 0'dan başlar. yani fakir birisinin durumundan başlar. aradaki fark, fakir zenginin hayatını bilmediği için yaşama devam eder. Zengin, tüm parayı gördüğü için bir daha zengin olamama korkusundan dolayı *ntihar eder. ancak fakir, her zaman o durumda kalmıştır