Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Az şeye sahip olmak?

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Friedrich Nietzsche; Az şeye sahip olanın köleliği de az olur, yaşasın asil yoksulluğum!

Hayatında bağımlı oldukların ve kurtulmak istediklerin neler var?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
katılmıyorum. fakirler, zenginlerden daha fazla köle gibi çalışmaya mecburdur

Fakirler sadece arzularının kölesi olur ve bunu istedikleri zaman bırakabilirler. Zenginler hem arzularının hem de sahip olduklarının kölesidirler. Daha fazla kaygı daha çok mücadele gerektirir bu. Çünkü duramaz. Bir fakir durursa yerinde kalır ama soluk alabilir. Zengin bunu yapamaz çünkü kaybetmeye başlar, geriye doğru hızla düşer.

İnsan (temel ihtiyaçlar hariç) bilmediği hayatın eksikliğini çekmez genelde ama zengin tadını aldığı hazdan eksilmek istemez. Bu kaygı onu daha fazla çalışmaya iter. Bu aslında insan doğasına baktığında çoğu zaman gereksizdir.

Tabii ki fakir kalalım demiyorum ama buradaki denge çok önemli. Varlık (genelde ticaret yapan, işiyle uğraşan, varlık yokluk süreçlerine yatırım ya da sermaye gözü ile bakanlar çoğu zaman istisna) çoğu zaman yıkım getirir. Unutmayın intihar oranları varlıklı insanlarda çok daha yüksektir.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Fakirler sadece arzularının kölesi olur ve bunu istedikleri zaman bırakabilirler.
Görüşüne saygı duyuyorum ama ben böyle düşünmüyorum, en azından günümüzde bu insanlar yaşam için bir mücadele veriyor. çalışıyor, ek iş buluyor yine çalışıyor. çocuğu varsa okula göndermeye çalışıyor vs. bence bu durumdaki birinin temel ihtiyaçlar haricinde önemli bir arzusu yoktur.

elbette, risk oranı zenginlerin çok daha yüksektir. ancak belirli bir kademe sonrasında pek çok zengin insan, fakir kalamayacak derecede zengin. o nedenle aslında zenginleri de kendi içerisinde ikiye ayırmak lazım, herneyse.

kaybetmemek zorunda olan zenginler, kendi üzerindeki tedirginlikleri ve sorumlulukları başkalarına yıkabilecek ve mobbing uygulayabilecek insanları çevrelerinde bulundurur. bu insanlar da kendileri gibi zengin ve elit değil, işe veya zengin birine muhtaç olan kişilerdir (fakirler)
Unutmayın intihar oranları varlıklı insanlarda çok daha yüksektir.
Varlıklı birisi, tüm malını mülkünü kaybettiğinde 0'dan başlar. yani fakir birisinin durumundan başlar. aradaki fark, fakir zenginin hayatını bilmediği için yaşama devam eder. Zengin, tüm parayı gördüğü için bir daha zengin olamama korkusundan dolayı *ntihar eder. ancak fakir, her zaman o durumda kalmıştır

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar