Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Beynimiz hangi mevsimde nasıl çalışır?

anonim

⭐️⭐️
Proje Elçisi
Kışın daha depresif olmamıza rağmen zihinsel işlevlerimizin daha keskin yazın ise daha unutkan olduğumuzu biliyor muydunuz?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
soğuk, vücudu etkin tuttuğundan olsa gerek.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bence bu bölgesel olarak değişir. Yazın eğer denizdeysek daha mutlu, kışın soba başındaysak gene daha mutlu, yazın tarlada çalışıyorsak daha mutsuz, kışın balıkçılık yapıyorsak daha mutsuz olabiliriz.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Şöyle bir durum olabilir,

Neticede bir sürecin eserleriyiz, varoluşumuzdan bu yana farklı koşullardan bu günlere geldik. Eski vakitlerde kış aylarında avlanma, hayatta kalma mücadeleleri yaza göre daha zordu. Zamanla zihni kışın daha fazla çalışan insanlar hayatta kalabildiler ve onların nesilleri bu günleri gördü. İşte her özelliğimiz işte bu süreçte var oluyor. Aslında gelişmiyor, her şey kimin hayatta kaldığı ile ilgili.

PewPew

⭐️
Proje Elçisi
Serotonin ve melatonin'in bunda etkisi çok büyük bir yerde okumuştum, uyku ve uyanıklık ve mutluluk döngüsü, bundan dolayı enerji oranında bir artma oluyor. Serotonin gün ışığından, melatonin ise karanlıktan besleniyor. Günler kısa olduğundan dolayıda zihnimiz daha keskin çalışıyor fakat depresif olma konusunda seninle aynı fikirde değilim, bipolar bir birey olarak yaz aylarında daha depresif kış aylarında daha enerjiğim ya da güneşi ve sıcağı sevmiyorum sanırım :D

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Serotonin ve melatonin'in bunda etkisi çok büyük bir yerde okumuştum, uyku ve uyanıklık ve mutluluk döngüsü, bundan dolayı enerji oranında bir artma oluyor. Serotonin gün ışığından, melatonin ise karanlıktan besleniyor. Günler kısa olduğundan dolayıda zihnimiz daha keskin çalışıyor fakat depresif olma konusunda seninle aynı fikirde değilim, bipolar bir birey olarak yaz aylarında daha depresif kış aylarında daha enerjiğim ya da güneşi ve sıcağı sevmiyorum sanırım :D
Zaten herkes kış aylarında daha enerjik olduğundan bahsediyor. Daha keskin zekalı ve atik oluruz.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Zaten herkes kış aylarında daha enerjik olduğundan bahsediyor. Daha keskin zekalı ve atik oluruz.
Ben kesinlikle yaz insanıyım. Zekam konusunda yorum yapabilecek fikrim yok ne kadar zeki bir insanım bilmiyorum ama kışın daha pratik zekalı davranmak gerebiliyor. Bu insanı daha zeki yapar mı? Zaten hava koşulları malum her işi en kestirme yoldan yaparak en az enerji tüketmek esas amaç olabilir.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar