Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Boz Ayıları ve kış uykusu

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Bugün Boz ayılarının kış uykusunda uyurken hem doğum yaptıklarını hem de hiç uyanmadan yavrularını emzirdiklerini öğrendim. 5-7 aylık uykularından hiç besin almadan bu işleri yapmalarından nedense inanılmaz etkilendim.

Aklıma hemen iki soru geldi.

İnsanlar kış uykusuna yatsalardı hem dünya hem insan yaşamları nasıldı olurdu?
(Avcı-toplayıcı dönemde insanlarında kış uykusuna yattıklarına dair bazı bulgular bulunmuş ama yetersiz.)

İkinci soru insanlarda sadece yağ bezeleri ile ne kadar süre aç kalabilir ki?

Sizce?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bugün Boz ayılarının kış uykusunda uyurken hem doğum yaptıklarını hem de hiç uyanmadan yavrularını emzirdiklerini öğrendim. 5-7 aylık uykularından hiç besin almadan bu işleri yapmalarından nedense inanılmaz etkilendim.

Aklıma hemen iki soru geldi.

İnsanlar kış uykusuna yatsalardı hem dünya hem insan yaşamları nasıldı olurdu?
(Avcı-toplayıcı dönemde insanlarında kış uykusuna yattıklarına dair bazı bulgular bulunmuş ama yetersiz.)

İkinci soru insanlarda sadece yağ bezeleri ile ne kadar süre aç kalabilir ki?

Sizce?
15 - 20 gün aç kalabiliyoruz ama 100 günü aşan su oruçları var, su ile ilgili problem yaşıyoruz biz hayvanlar bunu sanırım daha iyi kullanıyorlar. Ayılar tam olarak uykuda olmuyorlar, sadece enerji tüketmemek için hayatı yavaşlatıyorlar.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
15 - 20 gün aç kalabiliyoruz ama 100 günü aşan su oruçları var, su ile ilgili problem yaşıyoruz biz hayvanlar bunu sanırım daha iyi kullanıyorlar. Ayılar tam olarak uykuda olmuyorlar, sadece enerji tüketmemek için hayatı yavaşlatıyorlar.
Evet öyleymiş. Ve uykuda yada adı ne ise günlük 8000 kalori harcıyorlarmış. Yağları yanarken ordan çıkan suyu vücud tüketiyormuş. Bu çok ilginç. Deve gibi.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Kış uykusu bana hep harika bir olay gibi gelmiştir. Biz öğleden akşama dayanamıyor, sürekli atıştırıyoruz. Beynimiz yüzünden hep, çok fazla veri ve enerji kullanıyor. Oyalanmak ve şeker istiyor

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Kış uykusu bana hep harika bir olay gibi gelmiştir. Biz öğleden akşama dayanamıyor, sürekli atıştırıyoruz. Beynimiz yüzünden hep, çok fazla veri ve enerji kullanıyor. Oyalanmak ve şeker istiyor

Ben onu başka nedenle diye biliyorum. Dil kökünde bulunan şeker mantarları varmış. Onlar hep buna sebep olduğunu duymuştum bir doktordan.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar