Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bugüne kadar seyahat ettiğin yerlerden en sevdiğin yer neresi?
İstanbul'u sevmemizin nedeni belki televizyon olabilir.
Kireçburnun'da gezmeyi çok sevdim mesela, her yerde leyla ile mecnunu gördüm. Hatta tesadüfen martı ile gezerken erdal bakkalın önüne gelmişiz ilginç hissetmiştim. Taksim, haliç vs mısır çarşısı buralar sevdiğim yerlerden.
İstanbul'u sevmemizin nedeni belki televizyon olabilir.
Kireçburnun'da gezmeyi çok sevdim mesela, her yerde leyla ile mecnunu gördüm. Hatta tesadüfen martı ile gezerken erdal bakkalın önüne gelmişiz ilginç hissetmiştim. Taksim, haliç vs mısır çarşısı buralar sevdiğim yerlerden.
pek çok ülkenin metropol şehri gelişmiş ve güzeldir. örneğin new york, los angeles, londra...
türkiye'de bir şehrin güzel olarak nitelendirilmesi için orada lüx yaşamın olması gerekiyor. nişantaşı gibi. ama estetik algımız bu kadar kısıtlı olmamalı. diğer ülkelerle kıyasladığımızda istanbul gezilmeyecek şehirler listesine bile girilebilir
pek çok ülkenin metropol şehri gelişmiş ve güzeldir. örneğin new york, los angeles, londra...
türkiye'de bir şehrin güzel olarak nitelendirilmesi için orada lüx yaşamın olması gerekiyor. nişantaşı gibi. ama estetik algımız bu kadar kısıtlı olmamalı. diğer ülkelerle kıyasladığımızda istanbul gezilmeyecek şehirler listesine bile girilebilir
Gitseydin belki fikrin değişebilir. İstanbul abartıldığı gibi çok farklı bir yer, bir çok medeniyetin belirli dönemlerde hüküm sürdüğü hem çok eski hem de Türkiye'nin en modern şehirlerinden biri. Distopik bir yapısı var, teknoloji, kültür ve tarih bir arada. Örnek verdiğin diğer modern şehirlerde bu az. Tabii ki benzer şehirler var dünyada. Bunlar benim yorumlarım değil, dünya bu şekilde bakıyor istanbul'a. Bu yüzden neredeyse kendi nüfusu kadar ziyaretçi geliyor (2023 'de 17 milyon turist gelmiş)