Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Dijital bebek sahibi olmak ister misiniz?

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Kıdemli yapay zeka uzmanı Catriona Campbell, önümüzdeki 50 yıl içinde sanal gerçeklik bebeklerinin sıradan hale geleceğini söyledi. Campbell, 2070'lerin başında her beş çiftten birinin gerçek bir bebek yerine dijital bir bebeği tercih edebileceğini ileri sürüyor.

Bilgisayar ortamında oluşturulan bu dijital çocuklar, sanal evrende var olacak. Ebeveynler, gerçekten bir bebek sahibi olmayacak, sadece sanal veya holografik görünümlü bebeklere dokunabilecek ve gerçekçi bir dokunma hissi veren yeni nesil AR (artırılmış gerçeklik) gözlükleri ve dokunsal eldivenler aracılığıyla bebekleri görüp etkileşime girebilecek.

Campbell, bu sanal çocukların konuşacağını, simülasyonda duygusal tepkiler vereceği, dijital bir hafızaya sahip olacağını ve gerçek zamanlı olarak büyüyeceğini belirtti. İşte bu sanal bebeklere ayda 20 Sterlin gibi bir ücret karşılığındaki abonelik hizmetiyle erişilebilecek. Yapay zeka uzmanı, bu projenin aşırı nüfus gibi sorunları çözmeye yardımcı olabileceğini iddia etti.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Dijital bebek sahibi olmak ister miydiniz?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
bence çocuğunu kaybeden anne babalar için iyi bir şans olabilir, gerçek hayatta tutup göremese de ona benzer hissiyatı yaşayacaklar. ancak şöyle bir sorun var metaverse daha herkese ulaşamamışken bu kadar ilerisi için tahmin yapmak oldukça zor. belki metaverse tutulmayacak veya önüne sorunlar çıkacak. bu dönem için çok uzun yolumuz var.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Benim çocukluğumda sanal bebek vardı siz de hatırlar mısınız bilmem. O geldi aklıma

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bu konuları böyle yorumladığımızda farklı geliyor ama zaten bunları yapıyoruz. Mesela oyun karekterlerimiz var onları büyütüyoruz, besliyoruz. Instagram profillerimiz var gözümüz gibi bakıyoruz, geliştiriyoruz takipçi sayılarına odaklanıyoruz. Dijitale zaten geçiş yaptık, dijital bir varlığımız var. O yüzden dijital bebek fikri bana çok uzak gelmiyor. Bizler tabii ki geçiş yapan bir kuşağız, gerçek hayatta yaşadıklarımız ile kıyaslıyoruz ama tamamen bunun içine doğan bir nesil var, dijitalde bir hayat kurmaları onlar için zor olmayacak.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
bence çocuğunu kaybeden anne babalar için iyi bir şans olabilir, gerçek hayatta tutup göremese de ona benzer hissiyatı yaşayacaklar. ancak şöyle bir sorun var metaverse daha herkese ulaşamamışken bu kadar ilerisi için tahmin yapmak oldukça zor. belki metaverse tutulmayacak veya önüne sorunlar çıkacak. bu dönem için çok uzun yolumuz var.
Ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum. Sanırsam bir anne için dünyanın en büyük acısı can parçasını kaybetmek. Bunu hissedince sanalda olsa ( bunu hissetmesi için sanırsam beyinde uyaranlar olacak. Çok bilgi sahibi değilim) sürekli onu hisssetmek için ona yönelecek. Sanki bir makinaya bağlı gibi. Bu çok sağlıksız hissettiriyor bana. Ve haklısın yol uzun.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ekli dosyayı görüntüle 27
Böyle bir şeydi. Doğuyor, büyüyor ve ölüyordu.
Ölünce ağlıyor ve gömüyorduk. Bu furya çok ciddi bir furyaydı tüm dünyada. İnsanlar çok ciddiye alıyor diye yasaklandı bir ara. Çocukların kullanmasını falan engelliyorlardı. Sadece çocuklar değil yetişkinlerde sürekli elinde taşıyordu. İşini gücünü yapamıyordu kimse.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum. Sanırsam bir anne için dünyanın en büyük acısı can parçasını kaybetmek. Bunu hissedince sanalda olsa ( bunu hissetmesi için sanırsam beyinde uyaranlar olacak. Çok bilgi sahibi değilim) sürekli onu hisssetmek için ona yönelecek. Sanki bir makinaya bağlı gibi. Bu çok sağlıksız hissettiriyor bana. Ve haklısın yol uzun.
Fotoğraf bakmak gibi düşün. Biri ölünce fotoğraflarını ve videolarını siliyor muyuz? Hayır bakıp bakıp ağlıyoruz hatta onlarla konuşuyoruz.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ölünce ağlıyor ve gömüyorduk. Bu furya çok ciddi bir furyaydı tüm dünyada. İnsanlar çok ciddiye alıyor diye yasaklandı bir ara. Çocukların kullanmasını falan engelliyorlardı. Sadece çocuklar değil yetişkinlerde sürekli elinde taşıyordu. İşini gücünü yapamıyordu kimse.
Çok ağladığımı hatırlıyorum, öldüğünde.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar