Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Dijitaldeki görgü kuralları?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
İnsanın ilişki kurduğu her ortamda her platformda dikkat etmesi gereken bazı kurallar olmalı. Mesela mail yazarken büyük harf kullanılmaz, telefonla aradığında 3-4 kezden fazla çaldırılmaz, gecenin bir yazısı grup mesajı atılmaz.

Dün gece, gecenin bir yarısı bitmeyen grup mesajlarına çok sinirlendim ve bu geldi aklıma. Ya da isteyen istediği zaman ulaşabilmeli de rahatsız olan mı önlem almalı?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ya da isteyen istediği zaman ulaşabilmeli de rahatsız olan mı önlem almalı?
Grup mesajlarında rahatsız olan önemlem almalı bence, sonuçta o insanların mesajlaşma hakkı kısıtlanmamalı. Ama toplu ortamlarda nasıl gürültüye özen gösteriyorsak burada da önemli olabilir. Tam emin olamadım

Telegram’da çok güzel bir özellik var. Mesajları belirli bir saatten sonra kapatabiliyorsun.

Ben de dün bununla ilgili dün notlar alıyordum dijital okuryazarlık eğitimine eklemek için.

-
İban gönderirken kartın fotoğrafı atılmaz, önemli bir bilgiyi doğrusunu yazıp karşı tarafın kopyalacağı şekilde göndermemiz gerekir.

Whatsapp’da eğer görüldü bilgisi karşıya gittiyse mutlaka cevap yazılmalı. Eğer o an müsait değilseniz müsait olmadığınız yazılmalı. Ya da bu özellik kapatılmalı

Whatsapp’da bilgiler kısmında isim soyismi yazılmalı, özellikle kayıtlı olmadığınız telefonlarda kişiler bilgilerinize ulaşabilmeli

Instagram’da fotoğraf paylaşıyorsanız ve paylaştığınız fotoğrafta yalnız değilseniz o kişiyi mutlaka etiketlemelisiniz. Gizli etiket de olsa etiketlemek gerekiyor.

Sosyal medyada yorum yazdığınız kişi ile samimi de olsanız o profilin ve yorumların herkes tarafından görüldüğünü unutmamalıyız. Kişinin statüsünü etkileyecek yorumlardan kaçınmalıyız.

aklımıza geldikçe ekleyelim bir kaynak oluşsun

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
teker teker mesaj yazılmaz
eğer karşı taraf whatsapp ses kaydını dinleyemeyecek bir ortamdaysa tekrar tekrar ses kaydı atmanın anlamı yok, yaz geç.
instagram takip isteğiniz reddediliyorsa tekrar tekrar istek atmanın manası yok, sizi onaylamak zorunda değil.
whatsapp araması yerine mümkünse doğrudan aramayı deneyin, insanların interneti çekmeyebilir ve iletişim bozukluğu olabilir
yüzyüze görüşmekten sıkıldığınız, sevmediğiniz insanları takipçi arttırmak amacıyla takip etmeyin, gereksiz samimiyete gerek yok.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Kişiden onay alınmadan görüntülü aranmaz. Arandıysa açıp açmaması onun tercihidir.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar