Ya da isteyen istediği zaman ulaşabilmeli de rahatsız olan mı önlem almalı?
Grup mesajlarında rahatsız olan önemlem almalı bence, sonuçta o insanların mesajlaşma hakkı kısıtlanmamalı. Ama toplu ortamlarda nasıl gürültüye özen gösteriyorsak burada da önemli olabilir. Tam emin olamadım
Telegram’da çok güzel bir özellik var. Mesajları belirli bir saatten sonra kapatabiliyorsun.
Ben de dün bununla ilgili dün notlar alıyordum dijital okuryazarlık eğitimine eklemek için.
-
İban gönderirken kartın fotoğrafı atılmaz, önemli bir bilgiyi doğrusunu yazıp karşı tarafın kopyalacağı şekilde göndermemiz gerekir.
Whatsapp’da eğer görüldü bilgisi karşıya gittiyse mutlaka cevap yazılmalı. Eğer o an müsait değilseniz müsait olmadığınız yazılmalı. Ya da bu özellik kapatılmalı
Whatsapp’da bilgiler kısmında isim soyismi yazılmalı, özellikle kayıtlı olmadığınız telefonlarda kişiler bilgilerinize ulaşabilmeli
Instagram’da fotoğraf paylaşıyorsanız ve paylaştığınız fotoğrafta yalnız değilseniz o kişiyi mutlaka etiketlemelisiniz. Gizli etiket de olsa etiketlemek gerekiyor.
Sosyal medyada yorum yazdığınız kişi ile samimi de olsanız o profilin ve yorumların herkes tarafından görüldüğünü unutmamalıyız. Kişinin statüsünü etkileyecek yorumlardan kaçınmalıyız.
aklımıza geldikçe ekleyelim bir kaynak oluşsun