Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

düşüncelerimizi algoritmalar mı yönetiyor?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
"Ortalama bir insan günün 4-5 saatini sosyal medyada geçiriyor. Günlük 4-5 saat bir insanın ömründe yaklaşık 10 yıla denk geliyor. Bu sayının büyüklüğünün farkında mısınız?

Her gün saatlerimizi düşünmeden bu mecralarda harcarken aslında sürekli fark etmeden manipüle ediliyoruz. Zevklerimiz, politik görüşlerimiz, mizah anlayışımız hatta kendimize olan bakış açımız bile bizlerin dikkatini çalmak için milyar dolarlık şirketler tarafından tasarlanmış algoritmalar tarafından kontrol ediliyor.

İlk bakışta belki garip geliyor, "ben zaten izlediğim şeyleri kendim seçiyorum" diyor olabilirsiniz ama mesele çoğu zaman böyle değil. Algoritmalar en ufak hareketinizden bile sizleri bir döngüye sokup sürekli aynı fikirleri görmenizi sağlıyor ve dünyaya bakış açınızı değiştirebiliyorlar."

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Algoritmalar bizim mevcut halimizin daha fazla güçlenmesini sağlar. Bizi daha çok biz yapar, bizi biz ile besler. Bu tabii ki masum başlayan karakterimizi zamanla farklı bir şeye dönüştürebilir ama tohumlarını her zaman biz atarız. Ve kendimize yöne vererek algoritmalarımıza da yön verebiliriz.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
bu doğru, ama mevcut görüşünün daha saplantılı bir hal almasına yol açmaz mı?
Baktığımızda "Algoritmalar bizim mevcut halimizin daha fazla güçlenmesini sağlar" dediğimde benzer şeyden bahsetmeye çalıştım aslında. Daha fazla biz olmamızı hızlandırır. Bu sağlık bir durum değil bakıldığında, insan kısık ateşte pişmelidir.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar