Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

en son ne zaman bahane sunmadan "hayır" dediniz?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
toplumda oldukça yaygın olarak hayır diyememe özelliğimiz var. birisine hayır diyebilmek için karşı tarafın bile inanmayacağı bir bahane oluşturup kem küm ediyoruz. en son ne zaman bir isteğe direk olarak hayır dediniz?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Hayır diyebilmeyi öğrendiğimde hayatımı yoluna koymayı başarmıştım. Ama bu yıllarımı aldı.

Hayır diyememek yerine bir şeyler koyamamak ile ilgili. Bahane sunmadan hayır diyebileceğiniz sebepler biriktirin. Sebepler olmayınca karşı tarafı ikna etmeniz de zor oluyor.

Bir süre sonra “o kadının/adamın başka sebepleri var, buna evet demez zaten” duruma düşüyorsunuz. Bu bir süre sonra yalnızlık getiriyor olsa da sebepleriniz sağlamsa buna değer.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bahane sunmadan hayır diyebileceğiniz sebepler biriktirin.
Ne gibi sebepler mesela?

Ben hiç hayır diyemiyorum. Hayır diyeceğim zamanlarda da mutlaka bahaneler sunmaya çalışıyorum. İlk hayır desem sonra hemen "tamam o zaman" diyorum. Bu konudan çok muzdaribim.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ne gibi sebepler mesela?

Ben hiç hayır diyemiyorum. Hayır diyeceğim zamanlarda da mutlaka bahaneler sunmaya çalışıyorum. İlk hayır desem sonra hemen "tamam o zaman" diyorum. Bu konudan çok muzdaribim.
Eğer çalışıyorsan seni mesai saatlerinde kimse gezmeye çağırmaz mesela, hayır demene bile gerek kalmaz. Boş zamanlarında da yapman gereken şeyler varsa ve bunlar önemliyse zaten hayır diyeceksin.

İyi bir müzisyen olmak için prova yapman gerekiyorsa,
İyi bir dönem için ders çalışman gerekiyorsa,
Bir programın varsa spor, sunum ya da ne bileyim başka işte,
daha fazla hayır diyebilirsin. Yerine bir şey yoksa diyeceğin hayır "seninle bunu yapmak istemiyorum" anlamına gelecektir, ikna etmesi hep daha zor olur.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Eğer çalışıyorsan seni mesai saatlerinde kimse gezmeye çağırmaz mesela, hayır demene bile gerek kalmaz. Boş zamanlarında da yapman gereken şeyler varsa ve bunlar önemliyse zaten hayır diyeceksin.

İyi bir müzisyen olmak için prova yapman gerekiyorsa,
İyi bir dönem için ders çalışman gerekiyorsa,
Bir programın varsa spor, sunum ya da ne bileyim başka işte,
daha fazla hayır diyebilirsin. Yerine bir şey yoksa diyeceğin hayır "seninle bunu yapmak istemiyorum" anlamına gelecektir, ikna etmesi hep daha zor olur.
Hayır dedikten sonra karşı taraf genelde bir sebep arıyor. Yani hayır dediysen eğer neden? Gibi bir bakış veya soru atılıyor. Ya da senin kendisine karşı bir soğukluğun olduğunu düşünüyorlar, bu sebepten belki de karşımızdakini üzmemek için geçersiz bahaneler sunuyoruz

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Mesela hayır denilen kişi sen olduğunda, biriyle bir plan yapmak istedin ve hayır cevabını aldın diyelim, direk tamam o zaman diyip geçmek de karşı taraf için önemsizmiş hissi yaratabiliyor. Yani bazen insanlar ısrar bekliyor. Bunu nasıl ayırt edeceğiz?

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Kimden duydum bilmiyorum
"Hayır diyememek kültürel bir mesele evet çok zordur ancak 'hayır hayırdır. Kişisel mesele değildir.' cümlesini duymuştum.

Gerçekten bizde hayır dendiğinde sanki kişiye hayır demiş algısı var oysa o an o söylediği eylem, olay yada adı her ne ise ona hayır diyoruzdur. Biz bize şahsımıza dediğini algılıyoruz. Belki de 'hersey bizimle ilgili değil' olayını çözmek gerek. Kimbilir.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar