Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Ertelediklerinize karşı farklı tutum sergileseydiniz bugün kim olurdunuz?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Az önce bir eğitim takvimi maili aldım. Başlıktaki eğitim ilgimi çekti. İçeriği hakkında fikrim yok. Sizce nasıl bir içeriktir?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
kafası sürekli dolu olanların genelde pek çok şeyi ertelediğini düşünüyorum. çünkü kişi, kafasında bir öncelik sırası belirler ve bu sıraya uymayan bir şeyi daha sonrası için erteler. eğer kişi pek çok şeyi erteliyorsa bir amaç ya da hedefi yok demektir.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bazen işte yaşıyorum ben o ertelemene problemini. Kafamda bir sürü şey olduğunda hangisinden başlayacağımı bilemiyorum. o durumda işin aciliyetinden ziyade hangi işten başlamak istiyorsam onu seçme eğiliminde oluyorum.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bazen işte yaşıyorum ben o ertelemene problemini. Kafamda bir sürü şey olduğunda hangisinden başlayacağımı bilemiyorum. o durumda işin aciliyetinden ziyade hangi işten başlamak istiyorsam onu seçme eğiliminde oluyorum.
sherlock holmes dizisinde bununla ilgili bir örnek vardı sanırım. zihin haritasıydı sanırım, öncelikli olan şeyleri zihnimizde yerleştirmeyi ve gereksiz şeyleri zihnimizden silmeyi amaçlıyordu (örneğin sherlock holmes, gezegenlere dair hiç bir temel bilgisi yoktu çünkü ona göre o bilgi işine yaramayacaksa zihninde yer etmezdi) müsait olduğumda youtube linkini de atarım.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ertelemek psikolojik bir süreç. Önümüzdeki işi çok iyi yapmak istediğimiz için doğru zamanın o an olmadığını düşünüyoruz, erteleme problemi tamamen tam odaklanamamaktan kaynaklanıyor, hızlı odaklanamayacağımız için odaklanma işinin emek istediği için o işi erteliyoruz.

Peki sonra ne oluyor?

Biriken ertelenmiş şeyler bizim daha az odaklanmamızı sağlıyor çünkü bekleyen başka işlerin olması yeni işlere geçişimizi zorlaştırıyor hep bir acaba hangisi daha önemli sorgusu kafamızı kurcalıyor. İşte bu bir girdap.

Peki ne yapmalıyız?

Liste! evet önem sırasına göre bir liste olmalı. Her şey ama her şey için. İşimiz, okuyacağımız kitaplar, okuyacağımız makaleler ve diğer her şey için. Peki her şeye yetişmek mümkün mü? Tabii ki hayır. O zaman törpülemek gerekiyor. Sınırlı vaktimize sığacak, sınırlı enerjimizin yeteceği ve bunları sindirmek için dinlenmeye, kendimize ve ailemize vakit ayırmaya olanak tanıyacak şekilde her şeyi biraz sınırlamak gerekiyor.
Bildirimler, mailler, mesajlar, insanlar ve kariyer planlarımız. En iyi yapabileceğimiz şekilde buna değecekse, olması gerektiği gibi olacaksa.

Doğru zaman değilse doğru yemeği yemeyeceksin
Doğru zaman değilse bir yeri gezmiyeceksin
Doğru zaman değilse bir insana vakit ayırmayacaksın...

Bu herkes için haksızlık olur.

Yüzüklerin Efendisi filmi 2001 yılında çıkmış efsane bir film. Bir kaç kere göz ucu ile izlemiş olsam da hiç kendimi vermedim çünkü çok derin olduğu belli. İzleyenler nasıl izlemezsin diye linç etti beni. Hep doğru zaman değildir dedim.
Orta dünya nedir ve neden yaratılmıştır, neden orta dünya mitolojisi derler, mitoloji nedir, adam her ırk için gerçekten dil yaratmış ve bu ırklar bu dili kullanıyor, yazarı kimdir? Bu film çok ama çok derin bir temele dayanıyor ki yazarı tüm hayatını buna vermiş. Burayı biraz okusanız bile anlayacaksınız. Daha bir çok alt başlığı var. İzleyip geçmek bu filme haksızlık olmayacak mıydı? Ertelemek listede hiç tutmamak bu film için de benim için de en iyisi. Okunmayı bekleyen bir çok kitap var bu şekilde.

Amma uzattım ha.

Öyle işte.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bir liste oluşturup o listeyi makul sürede bitirememek beni strese sokuyor. (makul süre de kendimce biçtiğim süre)

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Daha kısa tutup tamamlamadan yeni eklememek gibi mi?

PewPew

⭐️
Proje Elçisi
Bir liste oluşturup o listeyi makul sürede bitirememek beni strese sokuyor. (makul süre de kendimce biçtiğim süre)
Kısa vadeli hedefler koyup o hedeflere yönelik ilerlemen bence gayet güzel hayatım boyunca hep azı hedef koyup merdiven gibi adım adım ilerledim ama hedeflerimi o sürede bitirmemek beni de strese sokmuyor değil.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar