Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

EYT son koz muydu?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
2,5 mio çalışanın dört gözle beklediği müjdeli haber dün açıklandı. Seçim öncesi son hamle olarak konuşuluyor.
Önü arkası pek çok noktayı etkileyecek bir konu. Finansman ve insan kaynağı anlamında bazı firmaları kilit vurmasına bile sebep olabilecek.
Aşırı tazminat yükü, kalifiye personelin işten ayrılacak olması gibi pek çok etkisi var. Tabi henüz kanunu görmedik. Tazminat yükü için kredi imkanından bahsedildi emekli olup da tekrar çalışacaklar için prim teşviğinden bahsedildi.

Sizce esas neden?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
eyt hakkında benim net bilgim yok ancak ekonomi alanında tecrübeli insanlar eyt'ye pek sıcak bakmıyorlar. özgür demirtaşın ilgili tweeti: siyasi olacak bakacak olursak bence hiç bir iktidarın son kozu olmaz, her zaman yeni bir koz, fırsat oluşturulabilir. bugün euro dolar 19 20 bandında, manipülatif bir hareketle önemli derecede kuru düşürürseniz yine oy alabilirsiniz, veya öğrencilerin geçim sıkıntısı için yeni bir tasarı düzenlersiniz yine oy alırsınız.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Kanun değişikliklerinin geçmişe dönük uygulanmaması gerektiği fikrine katılıyorum.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ülkeye ya da sektöre etkisi bir yana acaba EYT'liler bu kararı hak ettiler mi?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
İstihdama dair bir çok denge bozulacak. Şu an emeklilik hakeden kişiler için işverenlerin bakışı nasıl olsa emekli maaşı alacak daha düşük ücretle çalıştırabilirim olacak, aynı görevde aynı işi yapan kişiler için gelirdeki artıştan dolayı emekli olmayan diğer kişiler daha talepkar olacak vs. vs.

Olacakları çok merak ediyorum.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Kanuna göre evet hak ediyorlar.
Yani bildiğim kadarıyla yaşa takıldıkları için haksızlığa uğramış hissediyorlardı, burada vicdani bir durum var tabii. Bir emeklilik hayalim hiç olmadı, emekli olunca emekli maaşına kalmak çok zor olsa gerek, umarım öyle olmaz. Emeklilik çağıma kadar kendimi geliştirip az performans göstereceğim işlerde ölene kadar çalışmak hayalim. Eğitim olur, danışmanlık olur hiç olmadı emlakçı olurum. Ama en güzeli birilerinin senin adına artık yönetebildiği bir şirketinin olması.
Tabii bunlar beklenti, ne olur bilmiyoruz.

Soruya gelince,
Tüm kozlarını kullanacak iktidar, bir sonraki günü düşünmeden yapacak bunu mecburen. Bu bir kazanma yarışı siyasette doğruluğu tartışılmaz ama halk bundan nasıl etkilenecek yaşayıp göreceğiz.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Şu an emekli olacak kişilerin ortalama yaşları 45 civarında. Bence iş hayatı için en verimli olunabilecek yaşlar.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bu emeklilik şarlarını yeniden düzenleyen bir kanun değil. Tek seferlik, ancak henüz resmi gazetede yayınlanmadı. Resmi gazetede yayınlanınca konuşmak daha doğru.
Doğru söylüyorsun, ben bile emekli olmuş olabilirim ya da dedemin emekliliğini geri alabilirler. İnsanların kafası o kadar karışık.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar