Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

gittigidiyor nereye gidiyor?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
eBay, Türkiye iştirakı GittiGidiyor’u kapatacağını duyurdu. Bugünden itibaren satıcılar GittiGidiyor platformuna yeni ilanlar veremeyecek, 18 Temmuz’dan itibaren alıcılar yeni satın almalar yapamayacak.
2011 yılında GittiGidiyor'un yüzde 93'ünü alan eBay, 2016 yılında da hisselerin tamamını almıştı.

Platformun kaapanması hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Sizce bu neyin göstergesi?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Her şeyin bir sonu olabileceğine MSN kapandığında emin olmuştum. Her şey biter ama MSN asla bitmez derdim. Şimdi Instagram, Facebook'da dahil her şeyin birgün bir alternatifinin olabileceğini ya da batabileceğini düşünüyorum.

Markaların günümüzde en büyük hatası operasyonlarının tamamını reklamlar üzerine kurmaları. Evet reklamın önemini kabul ediyoruz ancak markanın bir kültürü, tercih edilmek için başka nedenleri olması gerekiyor. Birgün daha fazla reklam gücü olan bir rakip (trendyol) yurt dışından dolar gücüyle senden daha fazla reklam verdiğinde sonun gelecekse dikkatli olacaksın. Bugün reklam yapmayan (starbucks) bir çok marka kendi oluşturdukları kültürler sayesinde varlıklarını sürdürüyorlar. Bazıları reklam yerine güçlü PR (Tesla, SpaceX yani Elon Musk) çalışmaları yapıyorlar. Tesla'nın bugün Honda'dan 10 kat daha az reklamı olmasına rağmen değerlemesi neredeyse 5 katı. Uzun zamandır N11, Hepsiburada'nın da sonunun benzer olacağını düşünüyorum. Bunların yarışının tek kazananını Google Ads sayesinde Google ve TV'ler.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Gittigidiyordan ziyade n11'in ayakta kalmasına şaşırıyorum. bu kadar kötü arayüz, başarısız planlamalarla nasıl ayaktalar merak ediyorum. trendyol varken ben başka yere gitmem. ama bir sene öncesinde sorulsa trendyol değil hepsiburadayı seçerdim. Türkiye'de marka ve pazarlama yönetiminin başarısız olduğunu düşünüyorum. bu nedenle kapatılmasına şaşırmadım.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Gittigidiyordan ziyade n11'in ayakta kalmasına şaşırıyorum. bu kadar kötü arayüz, başarısız planlamalarla nasıl ayaktalar merak ediyorum. trendyol varken ben başka yere gitmem. ama bir sene öncesinde sorulsa trendyol değil hepsiburadayı seçerdim. Türkiye'de marka ve pazarlama yönetiminin başarısız olduğunu düşünüyorum. bu nedenle kapatılmasına şaşırmadım.
N11 mağazacılık yapısını Türkiye'de ilk oluşturan firma. Diğerlerinde büyük mağaza olmak gerekiyordu satış yapmak için herkes giremiyordu o yüzden bir ara herkes N11 kullandı. Ama Trendyol gelince her şey değişti tabii ki .

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
N11 mağazacılık yapısını Türkiye'de ilk oluşturan firma. Diğerlerinde büyük mağaza olmak gerekiyordu satış yapmak için herkes giremiyordu o yüzden bir ara herkes N11 kullandı. Ama Trendyol gelince her şey değişti tabii ki .
Aslında her ne kadar Trendyol diğer mağazaların önüne geçse de rekabet ortamının gelişmesiyle birlikte firmalar kendi hatalarını/yapmaları gerekenler konusunda geliştirip yol katedebilirdi. Trendyol büyük yatırım aldı ama diğer firmalar da yatırım alamayacak diye bir şey yok diye düşünüyorum

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar