Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

İnsanlar neden yalan söyler?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Yalan söylemeye yönlendiren dürtüler, durumlar nelerdir?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Yalan söyleme durumuna göre değişir. Bazen güç elde etmek için bazen sadece kendimizi olumsuzluklardan korumak için bazen de insan karşısındakini dikkate almadığı için yalan söyler.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bu farklı durumlar yalan söylemeyi haklı çıkarır mı?
Yalan söylemenin etik olarak doğru bir şey olmadığı düşüncesiyle bunu soruyorum. Yoksa gayet normal bir şey diyen de olabilir.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bu farklı durumlar yalan söylemeyi haklı çıkarır mı?
Yalan söylemenin etik olarak doğru bir şey olmadığı düşüncesiyle bunu soruyorum. Yoksa gayet normal bir şey diyen de olabilir.
yalan söylemek sadece haklı çıkmak için kullanılmaz. bazen karşındakiyle muhattap olmamak için de yalan söylersin bazen kötü bir durumla karşılaştığın için kendini düşünerek o durumdan çıkmak için de söylenir. her insan büyük küçük yalan söyler bu net. çünkü insan kendi çıkarlarını düşünür. bu çıkarlar doğrultusunda ilerler ve aynı zamanda etik kuralları da göz önünde bulundurarak yalan söyler. yalan söyleyenden ziyade neden yalan söylediğine odaklanılması gerek. bir çocuk anne babasından korktuğu zaman yalan söyleyebilir. ama burda çocuk mu suçlu? yoksa onu yalan söylemeye iten anne babası mı? bu açıdan bakabiliriz.
bunun dışında bir insanın keyfiyen yalan söyleyebileceğini düşünmüyorum ama mantıklı bir açıklaması olmayan yalanlar tabi ki kötüdür.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Yalan söylemek kötüdür ama doğrudan tasarruf edebilirsiniz diye bir söz vardı. Bazen doğruyu saptırmak isteriz, bunun en fakir şekli yalan söylemektir. Hoş değil ama ihtiyaç olduğu için yaratmışız işte.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Ben çok yalan söyleyen biriyim. Neden söylüyorum? Bazı insanlar doğruları kaldıramıyor. Bazıları benliğime zarar veriyor. Bazıları ruhumun renklerini görmemesi gerekiyor. Doğru mu yaptığım? Hayır.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar