Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Doğum tarihim, ölüm tarihim, annem, babam gibi konular kaderimdir inanıyorum. Ama inasanin sorumlu olduğu alanlarda yaptıklarının sonucu kaderimdir demesine inanmıyorum.
Kader tanımı eğer “tanrı zaten alacağımız kararları biliyor, hür iraden ile alacağın kararların olasılıklarına hakim çünkü seni o yarattı” şeklindeyse mantıklı. “Tanrı senin ne yaşayacağına karar verdi” şeklindeyse mantıksız.
Kader tanımı eğer “tanrı zaten alacağımız kararları biliyor, hür iraden ile alacağın kararların olasılıklarına hakim çünkü seni o yarattı” şeklindeyse mantıklı. “Tanrı senin ne yaşayacağına karar verdi” şeklindeyse mantıksız.
Bir hesap günü varsa o zaman o günün sonucu da önceden belli olur. Bana cezalanacağım bir hayat yazan tanrı beni sorguya çekme zahmetinde bulunmasın yolu göstersin.
Bir hesap günü varsa o zaman o günün sonucu da önceden belli olur. Bana cezalanacağım bir hayat yazan tanrı beni sorguya çekme zahmetinde bulunmasın yolu göstersin.
Benim mantıklı bulabileceğim kader kavramı tamamen insanın muhtemel kararlarının tanrı tarafından önceden biliniyor olmasıdır. Ya da tamamı değil bir kaç tane taş yerleştirilmiştir sınav olarak. Mesela eş, hasta bir çocuk, kaza vs.