Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şimdi elinizde beyaz bir kağıt var.O kağıdın beyaz olduğunu nasıl kanıtlarsınız?Bize felsefe hocası sordu. hep bişey buldu cevaplara.sizin fikriniz ne?
beyaz olduğunu kanıtlayamazsın, çünkü beyaz görmemiz bir algıdır. doğuştan kör bir insan beyazı bilemez. daha önce görmediği için onun için bir algısı oluşmamıştır. beyazı tanımlayamazsın da.
sadece elindeki kağıdın insanlar tarafından beyaz algılandığını açıklayabilirsin.
beyaz olduğunu kanıtlayamazsın, çünkü beyaz görmemiz bir algıdır. doğuştan kör bir insan beyazı bilemez. daha önce görmediği için onun için bir algısı oluşmamıştır. beyazı tanımlayamazsın da.
Onu söylemiştik de şuan unuttum ne demişti ama ona da buldu bişey.insanlar öyle görüyor diye beyaz mı oluyo. belki gözleri yanıltıyor onları.aslında beyaz değil demişti galiba
Onu söylemiştik de şuan unuttum ne demişti ama ona da buldu bişey.insanlar öyle görüyor diye beyaz mı oluyo. belki gözleri yanıltıyor onları.aslında beyaz değil demişti galiba
Herhangi bir şeyin kanıtı imkansız olabilir mi? Bilimsel çalışmalar da göreceli midir? Ya da herkeste inanmama, kabul etmeme hakkı saklı mıdır? Yoksa genel kabuller kanıt sayılır mı?
Herhangi bir şeyin kanıtı imkansız olabilir mi? Bilimsel çalışmalar da göreceli midir? Ya da herkeste inanmama, kabul etmeme hakkı saklı mıdır? Yoksa genel kabuller kanıt sayılır mı?
Yaratıcı nın (Tanrı veya Allah) olduğunun kanıtının imkansız olduğunu düşünüyorum. Ve bir şey kanıtlı değilse inanmama hakkın var. Genel kabuller kanıt değildir bence.
Örneğin ineklere klasik müzik dinletilirse süt veriminin artar olayının kanıtlanması; ben bunu kabul etmeyip duman dinletirsem ve yine artarsa? yada zamanla her müzik dinleyerek eski verimine düşerse? Bu bir kanıt da olabilir anlık bir reaksiyon da. Gibi saçma sapan uzatabilirim konuyu
Kısacası benim açımdan gözle görülebilir şeyler kanıtlanabilir. Ben beyazı kanıtlayamıyorsam bir başkasının aksini kanıtlaması lazım.
Bir de zevkler ve renkler tartışılmaz derler ama konumuzla bir alakası yok.