Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Kendi gerçekliğimiz?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
İnsanın kendi gerçekliği nedir? Neden bunun dışına asla çıkamayız, inandığımız şeylerin aksi tamamen korkunçken o korkunç gördüğümüz benzer şeyler içinde kendi düşüncelerimize toz konduramıyoruz?

Bu videoda genç kendince bir şeylere inanmış. Evet gerçekliği tartışılır ama yorumlarda herkes "Allah ıslah etsin, ne günlere kaldık" demiş. Ama din öğretilerinin bu çocuğun anlattığı hikayelerden ne farkı var?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
İnsanın kendi gerçekliği nedir? Neden bunun dışına asla çıkamayız, inandığımız şeylerin aksi tamamen korkunçken o korkunç gördüğümüz benzer şeyler içinde kendi düşüncelerimize toz konduramıyoruz?

Bu videoda genç kendince bir şeylere inanmış. Evet gerçekliği tartışılır ama yorumlarda herkes "Allah ıslah etsin, ne günlere kaldık" demiş. Ama din öğretilerinin bu çocuğun anlattığı hikayelerden ne farkı var?
bu gerçeklik değil, ya etkileşim kasmak ya da tamamen goygoyuna yapılmış bir şey olduğuna inanıyorum.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
bu gerçeklik değil, ya etkileşim kasmak ya da tamamen goygoyuna yapılmış bir şey olduğuna inanıyorum.
Var sayalım böyle. Bu adamın anlattığı ile burçların, yunan mitolojisinin, dinlerin ne farkı var?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Var sayalım böyle. Bu adamın anlattığı ile burçların, yunan mitolojisinin, dinlerin ne farkı var?
yunan mitolojileri bir efsanedir, dinler temel bir bilgiye sahiptir. Hindistanda ineğe tapan insanların bile kendince bir açıklaması veya mantığı var. Ancak videodaki kişi ise random bir şeyler sallıyor. Düşündüğün zaman fark olmayabilir ama bu yüzeysel bir bakış açısı. En azından iddiasının bir temele sahip olması gerekir

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Dinlerin temeli onların çokça insan tarafından kabul edilmesi mi?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Nedir dinlerin temeli?
ben din bazında yaklaşmadım olaya. çocuk gerçekten kendini zebani olarak görüyor ve iddia ediyorsa, bunun mantıklı bir açıklaması olması gerekir. ancak dinlerin, mantıklı olma gibi bir zorunluluğu yok (mantıklı olmasa da çelişki içermemesi gerekir). çocuk ise tamamen kendisiyle çelişiyor

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
ben din bazında yaklaşmadım olaya. çocuk gerçekten kendini zebani olarak görüyor ve iddia ediyorsa, bunun mantıklı bir açıklaması olması gerekir. ancak dinlerin, mantıklı olma gibi bir zorunluluğu yok (mantıklı olmasa da çelişki içermemesi gerekir). çocuk ise tamamen kendisiyle çelişiyor
Ben din bazında yaklaştım. İnanç inançtır. Nihilist biri eleştirirse anlarım ama herkesin inandığı bir şeyler varsa başka inançlara saygılı olabiliriz. Sap saçma olsa da.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ben din bazında yaklaştım. İnanç inançtır. Nihilist biri eleştirirse anlarım ama herkesin inandığı bir şeyler varsa başka inançlara saygılı olabiliriz. Sap saçma olsa da.
inançlara saygılı olmamız gerekir, ama bahsettiğin kişinin dedikleri bir inanç kavramına girmez

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
inançlara saygılı olmamız gerekir, ama bahsettiğin kişinin dedikleri bir inanç kavramına girmez
Bir insan brokoliye bile inanabilir. İşte bahsettiğim konu bu, kendi gerçekliğimiz ile değerlendiriyoruz hep.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar