Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

kim belirliyor bu modayı?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
pek çok kişi benzer giyinmeye başlıyor, sorulduğunda ise "moda" diyorlar. Bu modaları oluşturan kim ve bu kadar popüle hale nasıl geliyor?

ben diye biri

⭐️
pek çok kişi benzer giyinmeye başlıyor, sorulduğunda ise "moda" diyorlar. Bu modaları oluşturan kim ve bu kadar popüle hale nasıl geliyor?

Bence sosyal medya ve fenomenler. Eskiden televizyon, gazete vardı. Ben hatırlıyorum küçüklüğümde hep magazin izler moda tv kanallarını izler özenirdim. Sosyal medya da ise dünyaca ünlü modacı takip ediyorum ve çoğu zaman etki altında kalıyorum. Tabii ki yakışmıyorsa giymem ama etkiliyor insanları. Yön veriyor. Her zaman ulaşılmaz olan güzel reklamı yapılan veya güçlü, güzel insanlarda gördüklerimiz daha cazip ve çekici gelir. Tabii ki günümüzde bunun bir tık farkındayız ama yeni nesil bunun etkisinde hala kalmaya devam ediyor. Özellikle tik tok ve instagram güçlü platformlar bu konuda.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bence sosyal medya ve fenomenler. Eskiden televizyon, gazete vardı. Ben hatırlıyorum küçüklüğümde hep magazin izler moda tv kanallarını izler özenirdim. Sosyal medya da ise dünyaca ünlü modacı takip ediyorum ve çoğu zaman etki altında kalıyorum. Tabii ki yakışmıyorsa giymem ama etkiliyor insanları. Yön veriyor. Her zaman ulaşılmaz olan güzel reklamı yapılan veya güçlü, güzel insanlarda gördüklerimiz daha cazip ve çekici gelir. Tabii ki günümüzde bunun bir tık farkındayız ama yeni nesil bunun etkisinde hala kalmaya devam ediyor. Özellikle tik tok ve instagram güçlü platformlar bu konuda.
peki sosyal medya fenomenleri hariç, genel olarak insanlar bu modayı nasıl benimseyebiliyor? her dönemde farklı modalar var ve en nihayetinde bu giyim tarzları benimsenebiliyor.
acaba modayı belirleyen fenomenler ve ünlüler mi yoksa insanlar uzun süre boyunca aynı şeyi giymekten sıkıldığı için mi değişiklik yapıyor?

ben diye biri

⭐️
peki sosyal medya fenomenleri hariç, genel olarak insanlar bu modayı nasıl benimseyebiliyor? her dönemde farklı modalar var ve en nihayetinde bu giyim tarzları benimsenebiliyor.
acaba modayı belirleyen fenomenler ve ünlüler mi yoksa insanlar uzun süre boyunca aynı şeyi giymekten sıkıldığı için mi değişiklik yapıyor?
Özentilik. İmrenme. Bunun için bir manken veya sosyal medyaya ihtiyaç yok ki yolda 10 kişiden 7 sinde benzer tarzı gördüğünde ya da mağazada ağırlık olarak görmen bilinç altında bunu denesem mi ya belki yakışır dedirtiyor ve istek artıyor.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Özellikle bu sene sanki herkes kolonlanmış gibi. Nereye baksam aynı şeyler. Ben insan izlemeyi seven biriyim. Artık izlemek çok sıkıcı.
Parfümler, saçlar, takılar, pantololar. Kim belirliyor sorusuna gelince hiçbir fikrim yok. İnsanın kendi tarzı bence onun modasıdır. Ama kimsenin kimseyi kişiliği kalmamış gibi.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Biz sürü hayvanlarıyız, birbirimizden etkileniyoruz. Bunun tetiklemek için markalar ciddi çalışmalar yapıyor, çok azı bu etkiyi tetikleyebiliyor. Çoğu zaman bir çok markanın çabası karma bir moda da oluşturabiliyor.

Sadece markalar değil, ekonomik gelişmeler ve diğer bir çok kültürel etki modanın belirlenmesine sebep olabiliyor. Örneğin bir dönemin bohem ya da hippi akımı gibi.

Bunun bir sakıncası bence yok, insan kendini bilmiyorsa, kendini ya da toplum olarak bir ulusu komik duruma düşürüyorsa, moda denilen zaruri olmayan konulara gereğinden fazla önem gösteriyorsa orada başka problemler aramak lazım. İnternet gibi düşünün. Kimi suç için, kimi eğlence için kimisi bilim için kullanır.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar