Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Köpeklerin uyutulması?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
büyük ve medeni dediğimiz pek çok ülkenin sokaklarında ya da caddelerinde köpek yoktur. ne yazık ki kendini sol kesimden olarak gören bazı sanatçılarımız ise köpeklerin uyutulmaması için avrupa ülkelerinden destek istiyor. köpekler uyutulmalı mı? uyutulmamalıysa alternatif çözümünüz var mı?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
-Rusya'da 4 çocuk ekonomik krizi diye aratın. Bu süreçte yetimhanedeki binlerce çocuk dış dünya ve bakıcılar ile o kadar az görüştüler ki kendi aralarında dil geliştirmek zorunda kaldılar. Ve binlercesi telef oldu-

Köpekler çoğaltılmamalıdır, çoğalmaları kontrol altında tutulmalıdır. Sineklere nasıl engel olmaya çalışıyorsak diğer canlıların çoğalması da kontrollü olmalı. O zaman bu tür problemlerle uğraşmamız gerekmez.

Böyle konuşmakla acımasız görünebiliriz ama doğal yaşamlarına müdahale ettiğimiz canlılar bizim yüzümüzden çok fazla ürüyorlar. Yani doğada bu durum çok daha yavaş olacaktı. Bakıma muhtaç oldukları halde çok fazla çocuk yapan aileleri bile eleştirebiliyorken olması gerektiğinden daha fazla üreyen diğer canlıları da eleştirebiliriz. Her yerde barınak, su kabı, ekmek, yemek vs derken doğal seleksiyona müdahale ediyoruz. Bakamayacağımız canlıların doğal yaşamlarına müdahale edip daha fazla üremelerine ve hayatta kalmalarına neden oluyoruz. Bu iyi bir şey gibi görünebilir ama kontrolsüzse hem o canlılar için hem de diğer canlılar için olumsuzluklar doğuracaktır.

Rusya'da 4 çocuk ekonomik krizi diye aratın. Bu süreçte yetimhanedeki binlerce çocuk dış dünya ve bakıcılar ile o kadar az görüştüler ki kendi aralarında dil geliştirmek zorunda kaldılar. Ve binlercesi telef oldu

delisionalfrog

Yeni Üye
Uyutulması yerine alternatif çözümler elbette var. Bu zamana kadar üremelerine çözüm bulmayıp, bir anda uyutulması planıyla ortaya çıkılması basbayağı kötülük. Bu hayvanları ''uyutmaya'' harcayacanacak çaba ve kaynak, kısırlaştırma için kullanılabilirdi. Aynı zamanda barınaklarda bu hayvanları ölüme terk ediyorlar hatta Konya'da olduğu gibi sık sık şiddete maruz kalarak öldürülüyorlar. Zaten bu yasa yürürlüğe girmeden önce hayvanlara çeşitli işkenceler yapıldı.
Köpeklerin ''uyutulması'' işlemi de saniyeler içinde olan bir şey değil, saatler hatta günler süren acılı bir işlemdir. Tüm bu süreçte yapılmak istenen ve söylenen her söz beni korkutuyor ve endişelendiriyor.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Uyutulması yerine alternatif çözümler elbette var. Bu zamana kadar üremelerine çözüm bulmayıp, bir anda uyutulması planıyla ortaya çıkılması basbayağı kötülük. Bu hayvanları ''uyutmaya'' harcayacanacak çaba ve kaynak, kısırlaştırma için kullanılabilirdi. Aynı zamanda barınaklarda bu hayvanları ölüme terk ediyorlar hatta Konya'da olduğu gibi sık sık şiddete maruz kalarak öldürülüyorlar. Zaten bu yasa yürürlüğe girmeden önce hayvanlara çeşitli işkenceler yapıldı.
Köpeklerin ''uyutulması'' işlemi de saniyeler içinde olan bir şey değil, saatler hatta günler süren acılı bir işlemdir. Tüm bu süreçte yapılmak istenen ve söylenen her söz beni korkutuyor ve endişelendiriyor.
geçmişte önlem alınmaması, şu an için kriz oluşturuyor ama mantıklı bir çözüm önerisi sunulmuyor.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
-Rusya'da 4 çocuk ekonomik krizi diye aratın. Bu süreçte yetimhanedeki binlerce çocuk dış dünya ve bakıcılar ile o kadar az görüştüler ki kendi aralarında dil geliştirmek zorunda kaldılar
bu şekilde aratma yapınca sonuç çıkmadı

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ama artık çoklar, azalmaları gerekiyor (uyutularak değil, doğal bir süreç ile)

Bunun için çözüm büyük barınakların yapılması ve belediyelerin bununla ilgili hayvanseverlerden bağış toplaması. Geniş alanlarda halka açık bir şekilde beslenmeleri ve doğal olarak yaşlanmalarını beklemeleri gerekiyor. Halka açık bu alanda evine götürmeden de sahiplenme projesi uygulanabilir. Mesela ben orada bir köpeği seviyorum, adını koydum ve ailemle düzenli olarak ziyaret ediyorum. Mamasına, bakımına destek oluyorum. Ben yokken yine orada yaşıyor gibi.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ama artık çoklar, azalmaları gerekiyor (uyutularak değil, doğal bir süreç ile)

Bunun için çözüm büyük barınakların yapılması ve belediyelerin bununla ilgili hayvanseverlerden bağış toplaması. Geniş alanlarda halka açık bir şekilde beslenmeleri ve doğal olarak yaşlanmalarını beklemeleri gerekiyor. Halka açık bu alanda evine götürmeden de sahiplenme projesi uygulanabilir. Mesela ben orada bir köpeği seviyorum, adını koydum ve ailemle düzenli olarak ziyaret ediyorum. Mamasına, bakımına destek oluyorum. Ben yokken yine orada yaşıyor gibi.
bu sürecin uygulanabilmesi kolay değil ve çok çabuk sonuç getirmeyecek muhtemelen. barınağı olmayan yüzlerce il ve ilçe varken bu barınakların açılıp denetlenmesi ne kadar kolay olacak? zaten varolan barınaklarda işkence ediliyor

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar