Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Meşgul olmak ne demek?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Meşgul olduğumuzda bir şeyler yaparız bir şeyler yapmaya vaktimiz kalmaz.

Mesela uyumakla meşgul olan biri meşgul biri midir? İlla meşgul olmak için çok karmaşık şeylerle mi uğraşmak gerekiyor?

Uzun zamandır çok sevdiğim şeyleri yapamaz oldum (buraya yazmak gibi) Bunu bilinçli bir şekilde yapmıyorum, bir bakıyorum öyle oluyor. Meşguliyetin doğrusu ve yanlışı vardır mutlaka.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
"Ruhen, aklen, zihnen tedaviye ihtiyacın varsa meşguliyet limanına sığın; çünkü meşgul olan zihin asla yosun tutmaz, kalpte paslanmaz" diye cümle okumuştum. Bana göre de öyle meşgul olan zihin her zaman diridir, enerji doludur, sağlıklıdır. Bu meşguliyet hedefe doğru giden meşguliyet bana göre.
Bazı meşguliyetler bana boş geliyor. En bilinen günün yarısını telefona harcamak, gereksiz alışveriş gibi..
Belirlediğin hedefe giderken belirli saatlerde uyumak, daha sağlıklı düşünmek icin kısa molalar yada hobiler hedefine giderken yakıtın olduğu için dolu meşguliyet bana göre.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Doğan Cüceloğlu'nun ne güzel sözü vardır;
"Kendini meşgul etmeyeni başkaları işgal eder"

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
"Kendini meşgul etmeyeni başkaları işgal eder"
İşgal edilmeyen topraklar bazen dünyanın dokusundan uzak sadece kendi mahsülü ile beslenen (kültürel, besin, ırk vb) kapalı bir kutu gibi değil midir?

Acaba kendi yolumuzda çok kapanırsak içeriyi havalandırmadığımız için boğulmaz mıyız biraz?

Ne var biraz yosun tutmakta? Sert bir kayada bile yosun sayesinde hayat yer alıyor. Ne var biraz hayat dolmakta?

Sanki aşırısı yanlış gibi geldi bana.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Çok güzel tarif etmişsin. Bunları Doğan Cüceloğlu'nun cümlesine istinaden mi söyledin onu anlayamadım?

Bana her zaman aşırısı yanlış gelir zaten. Dengeyi kurmayı başarabilenler bence hayatın tadını çıkaranlar.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Çok güzel tarif etmişsin. Bunları Doğan Cüceloğlu'nun cümlesine istinaden mi söyledin onu anlayamadım?

Bana her zaman aşırısı yanlış gelir zaten. Dengeyi kurmayı başarabilenler bence hayatın tadını çıkaranlar.
Sohbetin gidişatına göre diyelim.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar