Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Mükemmeliyetçilik başarı getirir mi?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
eğitim veya iş hayatında mükemmeliyetçi olmanın fayda getireceğine inanıyor musunuz? bazen faydadan çok zarar getirebileceğine inanıyorum

M

Mizahşör

Guest
eğitim veya iş hayatında mükemmeliyetçi olmanın fayda getireceğine inanıyor musunuz? bazen faydadan çok zarar getirebileceğine inanıyorum
Bazı sahnelerde insan mükemmel olmak zorunda. Evet mükemmel iyinin düşmanıdır derler ancak işten işe değişkenlik göstereceğini düşünüyorum. Mesela bir F1 pilotu mükemmel olmak zorundadır. İyi olan bir F1 pilotu mükemmel olan bir F1 pilotunun arkasında kalacaktır. Bu örnekleri çoğaltabiliriz.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Her zaman mükemmeli hedeflemeliyiz ama iyi olanla başlayıp daha sonra geliştirmemiz gerekiyor. Ne yapıyor olursak olalım makul olan en iyisidir sonra geliştirilir.

Tüm yeni teknolojiler önce kullanıcının beğenisine sunulur, hataları ayıklamak için o kullanıcıların memnuniyetsizlikleri ele alınır, geliştirilir. Bir işi yaparken hep daha iyisini yapacak olduğumuzu biliriz çünkü aslında o işi yaparken edindiğimiz deneyimin bir faydasıdır bu ancak yolda öğreniyoruz diye sürekli o iş üzerinde kalırsak elimizdekini bitiremeyiz. Deneyimlerimizi bir sonraki projeye, işe ya da neyle ilgileniyorsak ona bırakmalıyız.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bazı sahnelerde insan mükemmel olmak zorunda. Evet mükemmel iyinin düşmanıdır derler ancak işten işe değişkenlik göstereceğini düşünüyorum. Mesela bir F1 pilotu mükemmel olmak zorundadır. İyi olan bir F1 pilotu mükemmel olan bir F1 pilotunun arkasında kalacaktır. Bu örnekleri çoğaltabiliriz.
Buradaki asıl mesele "benden daha iyi F1 pilotu var, onlar mükemmel ben değilim" dememektir. Mükemmeli hedeflemenin zararı burada başlar yoksa mükemmel işler adı üstünde mükemmeldir.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Her eğitim ve meslekte geçerli olmadığını düşünüyorum. Bir bilgisayar yazılımında mükemmel olman başarı getirirken bir Anaokulu öğretmeni sadece yeterli de başarı sağlar bence.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi

Mükemmeliyetçilik başarı getirir mi?​

kesinlikle getirir.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi

Mükemmeliyetçilik başarı getirir mi?​

kesinlikle getirir.
Hayır getirmez. İyi yönetilmezse genelde engelleyebilir. Başlamaya engeldir, bitirmeye ve teslim etmeye engeldir. Muhtemelen işten işe değişebilir tabii, çünkü bazı işlerin sonu yok.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar