Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Neden kadınlar erkeklerden daha çok evlenmeyi istiyor?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bir çok ilişkide her ne kadar evlilik teklifi erkekten beklense de ilişki uzadıkça evlenmeyi arzulayan daha fazla kadınlar oluyor. En azından benim bildiğim kadarıyla öyle. Bunun sebebi ne olabilir?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Buna iki sebep olabilir. Birincisi toplum tarafından kadınlara dayatılan bakış açısı yani bir kadın evlenmeli evini kurmalı ve bunu belli bir yaşa kadar yapmalı yoksa evde kalmış oluyor. İkincisi de kadının doğasında olan doğurganlık, çocuk sahibi olma isteği.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Buna iki sebep olabilir. Birincisi toplum tarafından kadınlara dayatılan bakış açısı yani bir kadın evlenmeli evini kurmalı ve bunu belli bir yaşa kadar yapmalı yoksa evde kalmış oluyor. İkincisi de kadının doğasında olan doğurganlık, çocuk sahibi olma isteği.
Ait olma isteği bence. Kadın temsil edilmek istiyor

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
daha fazla sorumluluk sahibi olacak kişi erkektir. maddi ve manevi

allons-y

⭐️⭐️
daha fazla sorumluluk sahibi olacak kişi erkektir. maddi ve manevi
ben öyle düşünmüyorum evlendikten sonra 2 tarafta da eşit sorumluluklar yükleniyor bi taraf daha fazla gibi bi durum yok işe öyle bakıcaksak çocuk sahibi olduktan sonra tüm sorumluluk kadının üstüne kalıyor o zaman kadınlar daha fazla sorumluluk alıyor dememiz mi gerekiyor

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
ben öyle düşünmüyorum evlendikten sonra 2 tarafta da eşit sorumluluklar yükleniyor bi taraf daha fazla gibi bi durum yok işe öyle bakıcaksak çocuk sahibi olduktan sonra tüm sorumluluk kadının üstüne kalıyor o zaman kadınlar daha fazla sorumluluk alıyor dememiz mi gerekiyor
gelişmiş bir ülke değilsen, çocuğa nasıl baktığın pek önemli değil. ama eve ekmek gelip gelmemesi önemlidir. refah içinde yaşayan toplumların bu tarz sorunları zaten olmuyor/ daha az oluyor.
erkek, aileyi geçindirmek zorunda ise daha büyük sorumluluk sahibi olduğunu düşünüyorum

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Hmm burada aksiyon var, tartışmayı takip ediyorum.

allons-y

⭐️⭐️
gelişmiş bir ülke değilsen, çocuğa nasıl baktığın pek önemli değil. ama eve ekmek gelip gelmemesi önemlidir. refah içinde yaşayan toplumların bu tarz sorunları zaten olmuyor/ daha az oluyor.
erkek, aileyi geçindirmek zorunda ise daha büyük sorumluluk sahibi olduğunu düşünüyorum
neden hep bu varsayımlardan ilerliyoruz ki yani refah seviyesi düşük yüksek olarak ayırmadık soruda kadınlar erkekler olarak ayırdık genel cevap vermek gerekirse bu durumda erkeğin sorumluluğu fazla kadının fazla olarak ayırt etmek bana mantıklı gelmiyor tamamen duygusal veya karakter olarak bu yönlerin geliştiğini düşünüyorum evlilik isteğinin refah seviyesi veya ülkenin düzeyiyle bi bağlantısı olması bana mantıklı gelmiyor

allons-y

⭐️⭐️
ama soruyu senin varsayımınla da cevaplarsam refah seviyesinin düşük hatta tam dediğin gibi sürekli erkeğin çalıştığı ve eve bakmak zorunda olduğu duruma geliyorum o durumda da sonuçta o erkek evi geçindirirken o evde yaşanılabilmesini sağlayan da bir kadın oluyor tüm evdeki işleri erkeğin yaşamını düzenleyen yine bir kadın erkeğin sadece eve yiyecek getirmesiyle çözülmüyor ki orda da erkeğin üstünde olduğu kadar kadının üstünde de büyük bi sorumluluk oluyor

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
neden hep bu varsayımlardan ilerliyoruz ki yani refah seviyesi düşük yüksek olarak ayırmadık soruda kadınlar erkekler olarak ayırdık genel cevap vermek gerekirse bu durumda erkeğin sorumluluğu fazla kadının fazla olarak ayırt etmek bana mantıklı gelmiyor tamamen duygusal veya karakter olarak bu yönlerin geliştiğini düşünüyorum evlilik isteğinin refah seviyesi veya ülkenin düzeyiyle bi bağlantısı olması bana mantıklı gelmiyor
yüksek enflasyonlu bir ülkede kredi çekmeden, asgari ücretle evlenme şansın var mı? veya evlendikten sonra masrafları karşılayabileceğinin bir garantisi var mı? şu anki toplum düşüncesinde, erkeğin maddi konuda daha çok destek olunması beklenir. sadece evlilik değil, ilişkilerde de böyledir. ekonomi seviyesi yüksek insanlarda sorumluluk daha azdır. örneğin anneler için özel izin günleri vardır. devlet belirli bir maddi yardım sağlar. en kötü anne ve baba çalışarak eve hizmetçi tutup geçimini sağlar. ekonomi seviyesi düşük ülkelerde insanlar geçimle uğraştığından, kültürel ögelere vakit ayıramaz. Türkiye'deki çocukların %90'ı bilinçsiz, soğan büyütür gibi büyümesinin sebebi de budur. ben hala bir evlilik veya ilişkide daha fazla sorumuluk sahibi olduğunu düşünürüm. bu, üstünlükle alakalı değildir. aksine kadın için daha olumludur. ben kadın olsam muhtemelen daha çok çaba sarf eden değilde el üstünde tutulmak isteyen biri olurdum.

allons-y

⭐️⭐️
yüksek enflasyonlu bir ülkede kredi çekmeden, asgari ücretle evlenme şansın var mı? veya evlendikten sonra masrafları karşılayabileceğinin bir garantisi var mı? şu anki toplum düşüncesinde, erkeğin maddi konuda daha çok destek olunması beklenir. sadece evlilik değil, ilişkilerde de böyledir. ekonomi seviyesi yüksek insanlarda sorumluluk daha azdır. örneğin anneler için özel izin günleri vardır. devlet belirli bir maddi yardım sağlar. en kötü anne ve baba çalışarak eve hizmetçi tutup geçimini sağlar. ekonomi seviyesi düşük ülkelerde insanlar geçimle uğraştığından, kültürel ögelere vakit ayıramaz. Türkiye'deki çocukların %90'ı bilinçsiz, soğan büyütür gibi büyümesinin sebebi de budur. ben hala bir evlilik veya ilişkide daha fazla sorumuluk sahibi olduğunu düşünürüm. bu, üstünlükle alakalı değildir. aksine kadın için daha olumludur. ben kadın olsam muhtemelen daha çok çaba sarf eden değilde el üstünde tutulmak isteyen biri olurdum.
ben de bundan bahsediyorum o zaman neden ekonomi seviyesi gelişmiş bir ülkede bu durumun tam tersini savunurken düşük olan bi ülkede tam tersini savunuyoruz. ekonomi durumu iyiyken her türlü sorumluluğun da ortak olduğunda hemfikirsek bu düşükken erkek üzerinde yoğunlaştığından bahsediyorsun o zaman ekonomi seviyesinin düşmesinin kadınlarla bi alakası olduğunu iddia ediyormuşsun gibi bi anlam çıkartıyorum yazdıklarından sanki ikimizde benzeri şeyler farklı şekillerde bahsediyoruz bu durum düşükken erkeğin maddi olarak sorumlulukları varsa evin düzenini sağlayıp durumları eşitleyen yine bir kadın. yüksek olduğu yüksek olmasa bile orta dereceli durumlarda evet dediğin gibi bi kredi veya destek sağlanmadan ülke koşullarında evlenilmesi imkansız gibi bir şey ama bu düşünce şeklillerinden dolayı zaten bunları tartışıyoruz o kredi çekildiğinde bunu ödiyecek olan zaten yine 2 taraf tek taraflı bi durum söz konusu değil ve işte evlendik ama tüm borçlar her şeyi evlendikten sonra erkek öder gibi bi durum yok yine çalışıp ödeyen evlenenlerin ta kendisi oluyor burda da sorumluluk açısından yine bi eşitlik söz konusuymuş gibi düşünüyorum.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
İnsanlık tarihi boyunca kadınlar mağarada beklemiş ve dinozoru erkekler avlamış. İşin zorluğu tartışılır ama önemi tartışılmaz. Bu yüzden bir çok nedenden dolayı kadın çocuk bakar, ev işleri ve temizliğe daha ilgilidir. Bu hiç değişmeyecek. Buradaki problem birbirinden önemli ya da önemsiz diye ayırmaktır. Kadının evde yaptığı ile erkeğin dışarıda yaptığı aynı hatta kadının daha hassas ve önemlidir. Peki bu eşlerin ikisi çalışıyorsa.

Kadın doğası gereği erkek doğası gereki bazı konulara daha fazla dikkat kesilir. Arabanın bir arızasını erkek daha iyi anlayabilir kadın tuvaletin pis olduğunu daha önce tespit eder (hatta erkek hiç anlamaz, bin yıl yaşar hatta yemek yer orada). Söz konusu ev işleri olduğunda iki taraf çalışıyorsa iş yükü eşittir ama kadın erkeğin fark edip yapmasını beklememelidir, kavgalar bundan çıkar. Erkek o, o kadar yani göremez oradaki detayı. Ev işleri kadının yönlendirmesi ve liderliğinde eşit şekilde yapılmalıdır. Ama doğal olarak işi bilen daha çok iş üretir.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
İnsanlık tarihi boyunca kadınlar mağarada beklemiş ve dinozoru erkekler avlamış. İşin zorluğu tartışılır ama önemi tartışılmaz. Bu yüzden bir çok nedenden dolayı kadın çocuk bakar, ev işleri ve temizliğe daha ilgilidir. Bu hiç değişmeyecek. Buradaki problem birbirinden önemli ya da önemsiz diye ayırmaktır. Kadının evde yaptığı ile erkeğin dışarıda yaptığı aynı hatta kadının daha hassas ve önemlidir. Peki bu eşlerin ikisi çalışıyorsa.

Kadın doğası gereği erkek doğası gereki bazı konulara daha fazla dikkat kesilir. Arabanın bir arızasını erkek daha iyi anlayabilir kadın tuvaletin pis olduğunu daha önce tespit eder (hatta erkek hiç anlamaz, bin yıl yaşar hatta yemek yer orada). Söz konusu ev işleri olduğunda iki taraf çalışıyorsa iş yükü eşittir ama kadın erkeğin fark edip yapmasını beklememelidir, kavgalar bundan çıkar. Erkek o, o kadar yani göremez oradaki detayı. Ev işleri kadının yönlendirmesi ve liderliğinde eşit şekilde yapılmalıdır. Ama doğal olarak işi bilen daha çok iş üretir.
evi geçindirmek ve çocuklara yemek götürebilmek bana daha ağır basıyor. elbette kadın olmadan bir çocuk veya eve bakmak imkansızdır. ama hayatta kalmanın temel kuralı barınma ve yemek ise, çalışan kişiye daha fazla yük biner

allons-y

⭐️⭐️
evi geçindirmek ve çocuklara yemek götürebilmek bana daha ağır basıyor. elbette kadın olmadan bir çocuk veya eve bakmak imkansızdır. ama hayatta kalmanın temel kuralı barınma ve yemek ise, çalışan kişiye daha fazla yük biner
üzgünüm seninle aynı fikirde değilim. evet belki çalışan tarafa daha fazla yük binebilir fakat önem konusunda bu daha önemli gibi bi düşünceye sahip değilim. bide şöyle düşünsene 2 tarafta çalışıyor haneye para girişi sağlıyor ama 2 tarafta işten eve geldiğinde o zaman erkek yemeğin yapılmasını ev işlerinin yapılmasını bekliyor kadın üstüne bir de işten gelip bunları yapmakla yükümlü kalıyor o zaman bu durumda da tüm yük kadının üzerine biniyor çok fazla örneğini görebilirsin bu bahsettiğim durumun erkeğin eve para getirip kadının çocuklara baktığı durum kadar benim sana bahsettiğim durumdan da çok fazla örnek var bu durumda da kadının yükü erkeğinkinden çok çok daha fazla

M

Mizahşör

Guest
4023 yılına gelince bile hala birileri bu konuları tartışsa şaşırmam sanırım. Dünya son 100 yıl içerisinde geçtiğimiz 2000 yıl içerisindeki verilerden daha çok gelişti. Gerek teknolojik gerek popülasyon vb.. Bu süreçte çalışma hayatı ve aile yapısı da çok değişti. Buna ayak uydurmak zorundayız. Sürecin enflasyon, ülkenin refahı ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Evlenin temelinin kadının erkeğe ya da erkeğin kadına yük olacağını düşünmek olmamalı. Zaten çok fazla model yok elimizde.

1. Model '' Kadının çalışmadığı, erkeğin çalıştığı bir düzen ''

Erkek çalışır, evi geçindirecek maddi desteği sağlar. Kadın ev içerisindeki düzeni oluşturur ve erkeğin çalışma hayatına destek olur.

2. Model '' Kadının ve erkeğin çalıştığı düzen ''

Burada çalışma saatlerinin de çok önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. İki taraftan biri vardiyalı çalışıyor olabilir ama biz iki tarafında aynı saatte evden çıkıp aynı saatte eve girdiğini düşünelim. Evin düzenini sağlamak için iki tarafında eşit bir şekilde görev dağılımı yapması gerekiyor. Güç gerekli olduğu yerlerde erkek destek çıkmak zorundadır. Daha detaylı ince temizlik ya da x başka bir şey için kadın destek çıkabilir. Erkekler çoğu konuda genel geçer düşündüğü için yapılan işi kadın beğenmeyebilir diye böyle söylüyorum. Onun dışında bu parametrelerde bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. İki tarafta çok yorgun geliyorsa yemeği dışardan söylerler olur biter.

3. Model '' Kadının ve erkeğin çalıştığı ve çocuklarının olduğu düzen ''

Bu konu aşırı hassaslaşıyor ve çok komplike bir hal alıyor bence. Çocukların da düzene dahil olduğu durumlarda iki tarafta gerilebilir, ufak anlaşmazlıklar çıkabilir. Çok hassas bir konu olduğu ve denemeden bilemeyeceğimiz için çok yorum yapamıyorum.

4. Model '' Kadının çalıştığı, erkeğin çalışmadığı bir düzen ''

Bu düzende erkeğin becerileri çok önemli. Söz konusu erkek yemek yapamıyor olabilir. Ev işlerinde becerikli olmayabilir. Elinden geleni yapıyor olsa da iki tarafta tatmin olmayacağı için dışarıdan destek alınabilir. Ben şahsen evde durup çalışmadığım ve eşimin çalıştığı bir düzende yaşayamayabilirim. Ev işleri yapmak, evin düzenini oluşturmak tek başına çok zor.

Özet olarak kadın ve erkek ying-yang gibidir. Karanlık olmazsa aydınlık, aydınlık olmazsa karanlık olmaz. İki tarafında birbirine karşı maddi manevi bir üstünlüğünün olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta biz hayvan değiliz. Duygularımız ve düşüncelerimiz var ve bunlara yön verip değiştirebiliyoruz. Öğrenip deneyimleyebiliyoruz. İyi forumlar.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar