Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Nepotizm nedir?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Adil olmayan şekilde yapılan ayrımcılık. Bir tanıdığını kayırma ya da akraba olduğu için birini kayırma durumu.

Genelde iş yerlerinde, kamu kurumlarında yaşanır. Ben daha çok yaşanan olaylar karşısında yaşanan nepotik yaklaşımı ele almak istiyorum. Adam gidiyor bir haksızlık, ahlaksızlık yapıyor ancak millet bir araya gelip sırf akraba ya da arkadaşları diye bu adamı savunuyorlar. Bunu daha çocukken anne babalar yapıyor.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
İş yerlerinde, referans ile alınan kişilerin (adam kayırma veya akrabayı alma da diyebilirsiniz) gerçekten işe ihtiyacı var ise ve işini iyi yapıyorsa bence bir sorun yok.

Olaylar karşısında ise insanların yanındakine güvenme dürtüsünün tetiklediğini düşünüyorum. Oldukça içgüdüsel davranış.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
İşin ucunda hayata kasıt olmadığı sürece akrabam ya da bir başka sevdiğim de olsa mutlaka ölçülü bir ceza çekmesini isterim, dövün derim yani öldürmeyin. Ama eğer bu kontrolü sağlayabiliyorsam mümkün. Yoksa ortada ciddi bir tehlike varsa tabii ki sevdiklerimi her şeye rağmen korumaya çalışırım, mümkünse cezasını bizim tarafta çeksin.

Adil olmak gerek adil olmak çok zor bir şey.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
am gidiyor bir haksızlık, ahlaksızlık yapıyor ancak millet bir araya gelip sırf akraba ya da arkadaşları diye bu adamı savunuyorlar.
Sonra o adam o akraba yada arkadaşa dönüp o ahlaksızlığı yada haksızlığı yaptığında ne oluyor? Bu tarafa takıldım şimdi.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Sonra o adam o akraba yada arkadaşa dönüp o ahlaksızlığı yada haksızlığı yaptığında ne oluyor? Bu tarafa takıldım şimdi.
Yani mesela erkek kardeşin var ya da yakın bir arkadaşın, bir kavgaya karışıyor ama o kavgada haklı ya da haksız olmasına bakılmaksızın o kişi korunuyor hatta haklı ya da mağdur kişiye dayak atılıyor. Bu kamu yargıda bile yaşanabiliyor. Filmlerde çok karşımıza çıkıyor, hukuk karşısında araya adam sokabilen birinin suçlu ya da suçsuz olması önemli olmuyor.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar