Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Nerede o eski bayramlar?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bayram deyince aklınıza ne geliyor? Herkes hep daha öncesini özlüyor, bayramın bir konsepti var mı yoksa herkes o bir arada olunan günleri mi özlüyor?

Bayram sizin için ne anlama geliyor?

kedi

⭐️⭐️
Benim için bayram; tüm akrabaların toplaştığı mis gibi tarhana kokan evde kuzenlerimle saçmalayıp oyunlar oynarken, ailenin kalanının sohbet etme gülüşme seslerinin karışması demek... Aile büyükleri öldüğünde zorlaşan bu durum beni fazlasıyla incitmekte :')

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Benim için bayram; tüm akrabaların toplaştığı mis gibi tarhana kokan evde kuzenlerimle saçmalayıp oyunlar oynarken, ailenin kalanının sohbet etme gülüşme seslerinin karışması demek... Aile büyükleri öldüğünde zorlaşan bu durum beni fazlasıyla incitmekte :')
Yani eski bayramlar derken hep değişen geçmişimizi özlüyoruz, anılarımızı özlüyoruz. Kiminle konuşsak eski bayramlar diyor ama herkesin arasında ciddi yaş farkı var herkes kendi eski bayramını özlüyor yoksa eski bayramların bir standardı yok.

kedi

⭐️⭐️
Yani eski bayramlar derken hep değişen geçmişimizi özlüyoruz, anılarımızı özlüyoruz. Kiminle konuşsak eski bayramlar diyor ama herkesin arasında ciddi yaş farkı var herkes kendi eski bayramını özlüyor yoksa eski bayramların bir standardı yok.
E bayramlar bir kelimeden ibaret bence neticede. Ve bir kelimeyi anlamlı kılan şey ona yüklediğin hislerdir. Bu yüzden herkesin bayramı kendine güzel. Her bayramda kötü şeyler yaşamış bi insan nerde o eski bayramlar demez muhtemelen. Çünkü o kötü hisle bağdaşmıştır o zaman ve kelime.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
E bayramlar bir kelimeden ibaret bence neticede. Ve bir kelimeyi anlamlı kılan şey ona yüklediğin hislerdir. Bu yüzden herkesin bayramı kendine güzel. Her bayramda kötü şeyler yaşamış bi insan nerde o eski bayramlar demez muhtemelen. Çünkü o kötü hisle bağdaşmıştır o zaman ve kelime.
O kişi o zaman nerede o bayramlar mı der?

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar