Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Ofansif mizah ne demek?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ofansif mizah din, ırk, cinsiyet, ar namus ya da herhangi bir değerin sınırında kalmadan özgürce yapılan mizah türüdür. Toplumun büyük bir kesimi tarafından savunulmakta ve özgür düşünce ile yapılan mizahın daha iyi icra edileceği görüşü benimsenmektedir. Kökleri yirminci yüzyılda özellikle stand-up kültürünün yaygınlaşması ile ortaya çıkmıştır.

Tabii ki bu değerler (özellikle din, namus vb.) bazı insanlar için hassas konular olduğundan bu tür şakalar belirli bir kesim tarafından da şiddetle yapılamaması savunulmaktadır.

örn.

Sunucu Müslüm Gürses’e sorar:
- Efendim Hakan Taşıyan için arabeskin peygamberi diyorlar, ne düşünüyorsunuz?
Müslüm Gürses hiç düşünmeden cevap verir.
- Ben öyle bir peygamber gönderdiğimi hatırlamıyorum.

İki sanatçı arasında geçen bu çekişmede rekabet dini değerler üzerinden betimlenmiştir. Ofansif mizah bir başka adı ile kara mizah bunu normal görürken karşı olanlar bunu bir saygısızlık olarak yorumlar.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
belirli değerlerin bazı kesimler tarafından baskıcı tutumu nedeniyle ortaya çıkmış mizah türü olarak görüyorum. bir şeyi ne kadar çok baskılarsanız diğer bir kesim de tam tersi cevap verecektir.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar