Ofansif mizah din, ırk, cinsiyet, ar namus ya da herhangi bir değerin sınırında kalmadan özgürce yapılan mizah türüdür. Toplumun büyük bir kesimi tarafından savunulmakta ve özgür düşünce ile yapılan mizahın daha iyi icra edileceği görüşü benimsenmektedir. Kökleri yirminci yüzyılda özellikle stand-up kültürünün yaygınlaşması ile ortaya çıkmıştır.
Tabii ki bu değerler (özellikle din, namus vb.) bazı insanlar için hassas konular olduğundan bu tür şakalar belirli bir kesim tarafından da şiddetle yapılamaması savunulmaktadır.
örn.
Sunucu Müslüm Gürses’e sorar:
- Efendim Hakan Taşıyan için arabeskin peygamberi diyorlar, ne düşünüyorsunuz?
Müslüm Gürses hiç düşünmeden cevap verir.
- Ben öyle bir peygamber gönderdiğimi hatırlamıyorum.
İki sanatçı arasında geçen bu çekişmede rekabet dini değerler üzerinden betimlenmiştir. Ofansif mizah bir başka adı ile kara mizah bunu normal görürken karşı olanlar bunu bir saygısızlık olarak yorumlar.
Tabii ki bu değerler (özellikle din, namus vb.) bazı insanlar için hassas konular olduğundan bu tür şakalar belirli bir kesim tarafından da şiddetle yapılamaması savunulmaktadır.
örn.
Sunucu Müslüm Gürses’e sorar:
- Efendim Hakan Taşıyan için arabeskin peygamberi diyorlar, ne düşünüyorsunuz?
Müslüm Gürses hiç düşünmeden cevap verir.
- Ben öyle bir peygamber gönderdiğimi hatırlamıyorum.
İki sanatçı arasında geçen bu çekişmede rekabet dini değerler üzerinden betimlenmiştir. Ofansif mizah bir başka adı ile kara mizah bunu normal görürken karşı olanlar bunu bir saygısızlık olarak yorumlar.