Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Planlı şekilde "sessizliğe" zaman ayırabiliyor musun?

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
"Sessizleştikce daha iyi duyarsın."

Sessizlik sadece kafa dinlemek için sohbete, şehir hayatının gürültüsüne, televizyon yada sosyal medyaya biraz ara vermekten ibaret değil. Yaratıcı düşünceye olanak tanıyan gerçek sessizlik, dışardakilerin yanı sıra 'içsel konuşmaları'da susturur, sürekli ne söyleyeceğini, ne yapacağını planlayan bir zihne mola verdirir. Bütün gün kendi iç sesimizle dolu olan zihni sakinleştirdiğimizde yeni fikirler ve bilgilerle karşılaşma şansımız artar.

Dünya giderek daha da gürültülü bir hal alıyor olsa da sessizliğe ulaşmak hala mümkün.

Planlı şekilde "sessizliğe" zaman ayırabiliyor musun? Mesela nasıl?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
sessizliği asla sevmem. kafa dinlemek istersem dondurma alırım ve meydanda öylece gezinirim. insan seslerinden uzak bir saat düşünemiyorum.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Sessizlik. Tam olarak sessizlik. Bu mümkün mü? Dış dünya sussa bile kafamın içi hiç susmuyor ki. Tamamen sessiz kaldığım bir an hatırlamıyorum.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bu başlık bana çok sevdiğim bir sözü hatırlattı.

"Kendinizi, kendinizle zaman geçirmeyi yalnızlık sanmayacağınız şekilde yetiştirin." - Tarkovski

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Meditasyon ile mümkün. Teknikleri var ve çok zor değil. Netflix’de bununla ilgili bir yayın var, temel olarak yardımcı oluyor. Buraya tıklayarak ulaşabilirsin.
Teşekkürler. Deneyeceğim. Bir ara meditasayon denedim ama bu sefer de yönlendiren kişiye odaklanıyorum yine tam anlamıyla sessizlik olmuyor. Belki tüm teknikleri öğrendikten sonra tek başıma yapabilirsem mümkün olur.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Sessizlik. Tam olarak sessizlik. Bu mümkün mü? Dış dünya sussa bile kafamın içi hiç susmuyor ki. Tamamen sessiz kaldığım bir an hatırlamıyorum.
Sabahları altı da toprağa basarım ve sadece toprakta kalmayı denerim. Yada o saatteki kuş seslerine dikkat kesilirim. Yada gece ay ışığını izlemek. Bunları yaparken derin boşlukta kaybolurum bende.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar