Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Ruh sağlığımızın iyi olduğunu nasıl anlarız?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Kararı verecek zihin kendinin rahatsız olduğuna nasıl ikna olur? Sağlıklı olmayan bir zihin sağlıklı bir karar alabilir mi?

Neye göre ruh sağlığımızın iyi olup olmadığını değerlendireceğiz?

zimamavisi

⭐️
Normalden farklı davranmaya başladıysak diye girecektim cümleye ama neye göre normal? Hem belki hasta olan eski benlik, sağlıklı olan yenisi. Ayırmak zor. Başlangıç aşamasındaysa anlaşılabilir belki çünkü insan kafasının içinde bir terslik olduğunu hissediyor.

En güzeli bir bilene danışmak.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Azınlık ve çoğunluk olmak ile ilgili tamamen sanki. Herkes benzer eylemleri yapsaydı ayaklarına tavuk kanatları bağlayan biri nargile içmek için filin hortumunu emdiğinde herkese normal gelirdi.

zimamavisi

⭐️
Azınlık ve çoğunluk olmak ile ilgili tamamen sanki. Herkes benzer eylemleri yapsaydı ayaklarına tavuk kanatları bağlayan biri nargile içmek için filin hortumunu emdiğinde herkese normal gelirdi.
Çoğunluğun yaptığını sağlıklı ruhun davranışı olarak tanımlamak mı kastettiğin? Bu çok körü körüne bir çıkarım olmaz mı ama?

Lobster diye bir film geldi aklıma bunları yazarken. Toplumsal normlar, itaat, ilişkiler üzerine bir distopya. Herkese normal gelen bir çılgınlıkta asıl sağlıklı olan bizsek ne yapmalıyız. Toplum ruh sağlığını kaybettiğinde neyi kerteriz alacağız.

Ayrıca filin de rızası varsa neden normal olması ki?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Çoğunluğun yaptığını sağlıklı ruhun davranışı olarak tanımlamak mı kastettiğin? Bu çok körü körüne bir çıkarım olmaz mı ama?

Lobster diye bir film geldi aklıma bunları yazarken. Toplumsal normlar, itaat, ilişkiler üzerine bir distopya. Herkese normal gelen bir çılgınlıkta asıl sağlıklı olan bizsek ne yapmalıyız. Toplum ruh sağlığını kaybettiğinde neyi kerteriz alacağız.

Ayrıca filin de rızası varsa neden normal olması ki?
Demek ki körü körüne bir çıkarım değilmiş, üzerine film bile yapılmış.

Fillerden daha çok hipopotamları seviyorum. Aslında fillere göre daha soğuklar ama bana daha samimi geliyorlar, filler onlara göre daha kibirli sanki. Bir hipopotam mahallesine misafir olsan ve seni kabul etseler çok eğlenirsin ama bunu fil mahallesinde yapsan sana akıl verirler gibi geliyor.

zimamavisi

⭐️
Demek ki körü körüne bir çıkarım değilmiş, üzerine film bile yapılmış.

Fillerden daha çok hipopotamları seviyorum. Aslında fillere göre daha soğuklar ama bana daha samimi geliyorlar, filler onlara göre daha kibirli sanki. Bir hipopotam mahallesine misafir olsan ve seni kabul etseler çok eğlenirsin ama bunu fil mahallesinde yapsan sana akıl verirler gibi geliyor.
Eleştirel bir film olduğunu düşünürsek çıkarımına hala körü körüne diyebiliriz sanırım :)

Bildiğin bir hipopotam mahallesi varsa seve seve misafir olurum, özellikle de bu aralar.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
gerçek ruh sağlığından mı bahsediyoruz yoksa kendimizi kötü hissetmemizden mi bahsediyoruz? çünkü depresyon, kişilik bozukluğu gibi tanıları uzmanların koyması gerekiyor diye biliyorum.

çevreden ruh sağlığına dair endişe duyuyorsak, büyük ölçüde ruh sağlığı bozuk olabilir. kişinin kendisine böyle bir tanı koyması zor ve objektif olabilmesi zordur.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
gerçek ruh sağlığından mı bahsediyoruz yoksa kendimizi kötü hissetmemizden mi bahsediyoruz? çünkü depresyon, kişilik bozukluğu gibi tanıları uzmanların koyması gerekiyor diye biliyorum.

çevreden ruh sağlığına dair endişe duyuyorsak, büyük ölçüde ruh sağlığı bozuk olabilir. kişinin kendisine böyle bir tanı koyması zor ve objektif olabilmesi zordur.
Profesyonel destek almaya nasıl karar verebilir ki böyle durumda insan? Yani destek alma güdüsünün gelişmesi için öncelikle kendinden şüphe etmelidir.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Profesyonel destek almaya nasıl karar verebilir ki böyle durumda insan? Yani destek alma güdüsünün gelişmesi için öncelikle kendinden şüphe etmelidir.
zaten bu tarz kişiler kendi isteği ile gitmez genelde, ya davranışları yüzünden çok kötü bir duruma düşmüştür ve destek almak zorundadır ya da bir yakını destek alması gerektiğini söylemiştir.

Kendini kötü hisseden bilinçli bir kişi kendinden şüphe duyabilir ve destek almaya başlayabilir. ancak gerçek anlamda ruh sağlığı bozuk bir insanın bu yönteme başvurabileceğini düşünmüyorum.

bazı ruhsal bozukluklar ise kendini çok kolay ele verir. örneğin durup dururken ateş yakmak (bir şeyin yanmasından keyif almak)

zamanında çok uç noktalardaki ruhsal problemler için çok derin araştırmalar yapardım. yabancı kaynakları okuyup türkiye'de yazılmış bilimsel makaleleri incelerdim.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar