Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Olaya hangi amaçla baktığına bağlıdır. Örgütler duvarları boyar ve bu toplum içindir fakat evinde tuvalini boyayan birisi sanat için diyebilir. Yani olayların giriş, gelişme ve sonuç aşaması önemlidir bu konuda bence biraz.
Hayır öyle demek istedim. Sanat insan için midir yoksa sanat sanat için midir şeklinde sürekli tartışılan bir konu var, soru başlığı onun için açılmış. Bu soruda tam olarak neyi sormak istiyorlar?
Bu sorudan ben şunu anlıyorum, "hangi alanda olursa olsun sanat ifa edilirken toplumsal bakış açısı gözetilmeli mi yani toplum bunu beğensin diye mi yapılmalı yoksa ben sanatımı yaparım kimsenin beğenisi umrumda değil sanatımı gerçekleştirmiş olayım" mı olmalı?
Bu sorudan ben şunu anlıyorum, "hangi alanda olursa olsun sanat ifa edilirken toplumsal bakış açısı gözetilmeli mi yani toplum bunu beğensin diye mi yapılmalı yoksa ben sanatımı yaparım kimsenin beğenisi umrumda değil sanatımı gerçekleştirmiş olayım" mı olmalı?
Bununla ilgili lisede bir münazaraya katıldığımı hatırlıyorum orada sanat toplum içindir görüşünü savunmuştum. Ben başkalarının düşüncelerine önem veren biriyim, sanırım toplum için derim.
Bununla ilgili lisede bir münazaraya katıldığımı hatırlıyorum orada sanat toplum içindir görüşünü savunmuştum. Ben başkalarının düşüncelerine önem veren biriyim, sanırım toplum için derim.
Sanat bir şey için yapılmaz o zaman tüm sanatlar anlamlı olurdu.
Sanat tamamen sanat içindir, icra edilmek için ortaya çıkar, birinin beğenisine sunulmaz eğer öyle olsa bir çok sanat çeşiti daha ortaya çıkmadan yok olurdu.