Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Selamünaleyküm yerine merhaba demek?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bir ortama girdiğimizde merhaba dediğimiz zaman genelde amcalar ve teyzeler tarafından uyarılıyoruz. Hatta sabote edip "aleyküm selam" diye yanıt verenler de oluyor kinayeli bir şekilde. Ancak bilmedikleri bir şey var, merhaba Arapça kökenli bir kelimedir ve bolluk, bereket, huzurlu anlamını taşır. Yani sanıldığı gibi gavur icadı değildir. Ayrıca Kuran-ı Kerim Sâd Suresi 59. ve 60. ayetlerinde merhaba kelimesi açıkça geçmektedir.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
merhaba kelimesi gavur icadı olsa dahi selamunaleykum denilmez. hindistanda mı yaşıyoruz? geçen gün otobüste kulaklığımı takmak için telefonumu çıkardım. arkadan yaşlı bir amca "herkesin elinde televizyon var maşallah" diyor. evet telefon değil televizyon! ben bu yaş kitlesini ciddiye almıyorum bu nedenle. verdikleri hiç bir nasihatı da dinlemiyorum.

Jamal King

⭐️
Bakın, selamınaleyküm sadece esnafta işin varsa kullanılır. Merhaba ise özgüvensiz ilk adımdır. Yerine göre ikiside akar ama ikisininde canı cehenneme tamam mı. Bu olayın en etkili silahı Salut! ya da Naber! dir. Jamal out!

P. Silas

Yeni Üye
Sadece zenciler mi zencilere zenci der? Bilmediğimden, af buyur.
Bu soruyu küsküyü vermeden önce sorman çok ironik olmuş canım, kafanı taşımaktan sıkıldıysan bize bildirmen yeterli. Kimse bu platformda kimse zenci yazmayacak, ister NWA dinleyin isterseniz Wu-Tang kimseye geçit yok! Barış!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar