Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Siyasi görüş arkadaşlığı etkilemeli mi?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Siyasi partilerin etkisinde miyiz yoksa kararlarımızı özgürce mi veriyoruz?

Bizi karşı düşen, geleceğimize, yaşamamıza, ölmemize, dinimize, vatanımıza (hangi taraftan bakarsan aynı) karşı oy kullanan biri ile dost kalabilir miyiz? Kalmalı mıyız?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bu çok zor bir soru olmuş. Asıl olan arkadaş olabilmek. Sonuçta siyaset geçici. Dostluk bağı bundan bağımsız olabilmeli. Tabi bunu yürütecek olgunlukta olmak lazım. Mevcut karşıt görüşler karşı tarafa zarar veriyorsa bunu sürdürmek olanaksız.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
x kişisi ve y kişisi çok zıt düşünceye sahip iki kişi ise, bunların bir arada olması gerek. yeri geldiğinde siyasi konu açıp tartışılmalıdır. ancak arkadaşlığı bozmak iki taraf için dezavantaj ve kişinin düşünce yapısı değişmeyecektir.

ben diye biri

⭐️
Bence etkilememeli sonuçta bu bir fikir özgürlüğü herkes istediğini çevreye zarar vermediği sürece özgürdür. Benim arkadaşım benim desteklediğim görüşe katılmak zorunda değil fakat karşılıklı saygı duyulması zorunlu. Yoksa tek siyaset için değil her ne olursa olsun arkadaşlığı etkiler.

allons-y

⭐️⭐️
2 tarafında bu görüşlerini yaşamına veya hayatına ne kadar yansıttığına bağlı eğer bu görüşler baskın bir şekilde ortaya çıkmıyorsa bazen arkadaşınızın hangi görüşte olduğunu bile bilmeden devam edebilirsiniz ama bu durum fazla ortada ve buna bağlılık söz konusuysa tartışmalar çıkabilir diye düşünüyorum

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Şöyle düşününelim,

Bir Chp'liye göre Ak Partili hırsız (ben demiyorum), Bir Ak Partiliye göre CHP dinsiz. Şimdi sizi ve ailenizi dinden çıkartacak, ülkesini sığınmacılara satacak ya da kardeşlerinizin rızkını çalacak bir partiyi arkadaşınız destekliyor ve kararı size zarar veriyor. Siz tam aksini destekliyorsunuz

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Şöyle düşününelim,

Bir Chp'liye göre Ak Partili hırsız (ben demiyorum), Bir Ak Partiliye göre CHP dinsiz. Şimdi sizi ve ailenizi dinden çıkartacak, ülkesini sığınmacılara satacak ya da kardeşlerinizin rızkını çalacak bir partiyi arkadaşınız destekliyor ve kararı size zarar veriyor. Siz tam aksini destekliyorsunuz
Karar zarar veriyorsa bu sürdürülemez zaten. Saygı çerçevesinden çıkınca o iş olmaz

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Şöyle düşününelim,

arkadaşlığı bozunca ne değişecek? belirli örgütlerde bulunmadığı sürece bence arkadaşlık bozulmamalı/ilişki bırakılmamalı

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar