Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Ubuntu felsefesi nedir?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ubuntu dediğimiz her ne kadar çoğumuzun aklısına Linux tabanlı bir işletim sistemi gelse de aslında bir görüş bir düşünce biçimi yani bir felsefedir. Ubuntu işletim sistemi de aslında adını bu felsefeye dayanarak Ubuntu koymuştur. Ücretsizdir, insanlar tarafından birlikte yaratılır ve özgürce kullanılır.

Ubuntu felsefesinin temelinde insan vardır. Ama yalnız bir insan değil, birlikte ve birbirine bağlı. Ubuntu insanların bir arada var olabileceğine, kalabalıkların tehdit olmadığına, varoluşun birliktelik ile gerçekleşebileceğine inanır. Bu yüzden insan insanı sevmelidir, bir arada olmalıdır ki ilerleyebilsin. Felsefe özünde insanları bir arada sevgi ve güven içinde yaşamasını, çalışmasını ve birbirini korumasını esas alır.

"Hızlı gitmek istiyorsan yalnız yürü, uzağa gitmek istiyorsan birlikte"

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
kalabalıklar, her zaman tehdit potansiyeline sahiptir

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
bu sanırım toplumsallık anlayışına giriyor. Bence bireysellik, toplum olmaktan daha önemlidir

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
sıralama küçükten büyüğe doğru gider, birey > toplum
Bireyi ölçen toplumdur. Evren olmadan örneklem alınamaz. Toplumu reddettiğimizde bireyi de reddederiz.

Soğuk ve sıcak gibi düşün. Soğukluk sadece soğukluğun varlığı değil sıcaklığın yokluğudur aynı zamanda.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bireyi ölçen toplumdur. Evren olmadan örneklem alınamaz. Toplumu reddettiğimizde bireyi de reddederiz.

Soğuk ve sıcak gibi düşün. Soğukluk sadece soğukluğun varlığı değil sıcaklığın yokluğudur aynı zamanda.
toplum nedir? örneğin türkiyedeki insanlar bir toplum mudur? ya da daha spesifiğe indirirsen aydındaki insanlar bir topluluk mudur? eğer cevabın evet ise, muhtemelen bu topluma ait bir kültür, gelenek ve yaşam tarzı vardır. bu yaşam tarzı ve kültürler, bireylerin yaşantısı sonucu ortaya çıkar ve sonradan değişir. örneğin izmirin rahat bir şehir olmasının nedeni, bireylerin diğer bireylere karşı olan saygısındandır. yani burada birey davranışları, toplumu etkiler.
iyi bir toplum olması için önce iyi bireylerin yetişmesi gerekir. bireyin kendi özgünlüğünü kazanması için de toplumdan psikolojik açıdan uzak durması gerekir. yoksa toplumun yarattığı bir bireye dönüşür.
kalabalık her zaman tehdit oluşturmaz, ancak her zaman tehdit oluşturma potansiyeline sahiptir

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Şöyle bir söz vardı. İstanbul’a giden orayı kendi memleketine çevirir. İzmir’e giden İzmir’li olur. Kişi çevresindeki 5 kişinin ortalamasıdır. Aile neyse çocuk öyle olur. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Asimilasyon yani.

Ama sen de haklısın, toplumu bireyler oluşturur ama bireyi toplum eğitir.

Dinler bu yüzden ortaya çıkmıştır. İnsan tek başına bir şey yapamaz, en fazla 10 kişiye kadar ortak bir amaç belirleyebilir. Binlerce insanı savaşmaya ikna edecek şey ise toplumunda üstünde varlıklardır. Oluşturulan inançlı toplumlar bireyleri her zaman kendine dahil etmiştir.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Şöyle bir söz vardı. İstanbul’a giden orayı kendi memleketine çevirir. İzmir’e giden İzmir’li olur. Kişi çevresindeki 5 kişinin ortalamasıdır. Aile neyse çocuk öyle olur. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Asimilasyon yani.

Ama sen de haklısın, toplumu bireyler oluşturur ama bireyi toplum eğitir.

Dinler bu yüzden ortaya çıkmıştır. İnsan tek başına bir şey yapamaz, en fazla 10 kişiye kadar ortak bir amaç belirleyebilir. Binlerce insanı savaşmaya ikna edecek şey ise toplumunda üstünde varlıklardır. Oluşturulan inançlı toplumlar bireyleri her zaman kendine dahil etmiştir.
toplumun oluşunu reddetmiyorum ya da etkisini, ancak bireyselciliğin de aynı derecede önemli olduğunu düşünüyorum. en azından belirli bir yaş veya döneme kadar insan bireyselci olmalı

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
toplumun oluşunu reddetmiyorum ya da etkisini, ancak bireyselciliğin de aynı derecede önemli olduğunu düşünüyorum. en azından belirli bir yaş veya döneme kadar insan bireyselci olmalı
Peki bir birey toplum olmadan kendini nasıl yetiştirebilir?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Peki bir birey toplum olmadan kendini nasıl yetiştirebilir?
ben "sadece topluma göre" yetiştirilmesine karşıyım. Türkiye için benim gördüğüm, çocuklar veya insanlara çok fazla müdahale ediliyor. Toplum baskısından dolayı çok fazla şey istenmemesine rağmen yapılıyor. Belirli bir yere kadar insan serbest, daha sonrasında toplumla birlikte yetişmesi ve adapte olması gerek.
Sadece toplum değil, anne baba "dur evladım yapma düşersin, onu yapma şöyle olur" şeklinde uyguladığı için bireyler kendi kimliğini kazanamıyor.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar