Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Unutamadığın sizde iz bırakan bir yıl ve neden?

ben diye biri

⭐️
Sanırım benim 2018 ve 2019 yılları Üniversite de herkesten uzak ve çok mutluydum. Ekonomi böyle değildi çok uyguna her şeyi yapıyor, eğleniyorduk.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
2018 yılında lise 2'ye gidiyordum. gerçek dostlarını o senede tanıyorsun ve üniversite sınavına 2 yıl olduğu için sınav stresi de yaşamıyorsun. lise 1 ise alışma süreci olduğu için çok çabuk geçiyor. o nedenle lise 2'yi özlüyorum genelde. o dönem benim için çok iyi geçmese de zihnimde bazı şeylerin oturmasına sebep olmuştu.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
biraz düşündükten sonra, insanların özlediği dönemler aslında çok da iyi dönem olmamasına rağmen beynimiz eskiyi düşünmekle meşgul olduğu için "unutulmaz" dediğimiz anlar aslında unutulabilecek anlar olduğunu düşünüyorum.
örneğin senin unutamam dediğin dönemde, maddi ve manevi olarak çok iyi bi yerde miydin? yoksa temel sıradan bir hayatın mı vardı? yoksa, insan beyni eskiden "mutlu olduğu" düşüncesine mi kapılıyor?

ben diye biri

⭐️
biraz düşündükten sonra, insanların özlediği dönemler aslında çok da iyi dönem olmamasına rağmen beynimiz eskiyi düşünmekle meşgul olduğu için "unutulmaz" dediğimiz anlar aslında unutulabilecek anlar olduğunu düşünüyorum.
örneğin senin unutamam dediğin dönemde, maddi ve manevi olarak çok iyi bi yerde miydin? yoksa temel sıradan bir hayatın mı vardı? yoksa, insan beyni eskiden "mutlu olduğu" düşüncesine mi kapılıyor?
Evet haklısın baktığın zaman hep eskiler daha tatlı gelir. Ama bence ilk söylediğin maddi ve manevi iyi yerde olduğunda unutamıyorsun veya tam tersi kötü.. düşündüğünde çoğu zaman insan beyni eskiden yaşadığı olumsuzlukları da zorlukları da kolay kolay geride bırakamaz. Unutamaz. Belki eski zamanları hatırlamak da istemeyebilir. O yüzden direkt eski zaman büyüsü diyemem sanki.. Yani kişiden kişiye farklılık gösterir.. Mesela ben her ne olursa olsun eskii zamaan fırsatları çok özlüyorum mesela bir yerlerde daha mutlu ve özgürdük sanki.. yani eski olduğu için değil gerçekten güzel anılarım olduğu için eskiyi özlüyor ve unutamıyorum.. Evet şuanda da mutluyum ama ne kadar yıl geçse de geçsin benim için o unutamadığım deli gibi özlediğim o yıl hep aynı olacak gibi geliyor. Bu duurum Bir başkası için de tam tersi olabilir gelecekten umutlu olur geçmişi silmek ister.. Bence beyin unutmuyor sadece bir hatırlatııcı gerekiyor. O hatırlatıcı da bizim yaşamlarımız..

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar