Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vitamin desteği pazarı her geçen gün hızla büyüyen bir pazar. Sizce besinlerden aldığımız değerler yeterli mi yoksa herhangi bir sağlık problemimiz yokken bile düzenli olarak vitamin desteği almalı mıyız?
Dünyanın her yerinde insan yaşıyor ve her besine herkesin eşit derecede erişme fırsatı yok. Ama doğuda kimse omega 3 eksikliğinden ölmüyor ya da biz yeteri kadar egzotik meyve tüketmiyoruz. Gerçekten gerekli mi her vitamin?
Her vitanimi almak vücuda depolamak mümkün değil tabi ki. Ancak insanların yaşadığı yere göre fiziksel ihtiyaçları farklı bence ekvator bölgesinde yaşayan kişi ile kutuplara yakın yerde yaşayan insanların aynı derecede aynı besinlere ihtiyacı yok. Bölgesel olarak farklı bence bu gereksinimler.
Her vitanimi almak vücuda depolamak mümkün değil tabi ki. Ancak insanların yaşadığı yere göre fiziksel ihtiyaçları farklı bence ekvator bölgesinde yaşayan kişi ile kutuplara yakın yerde yaşayan insanların aynı derecede aynı besinlere ihtiyacı yok. Bölgesel olarak farklı bence bu gereksinimler.
O zaman evin önünden balık tutamıyorsan omega 3 e ihtiyacın yok mu? Çünkü bölgemde bu vitamine ihtiyaç duyan bedenler zaten çoktan göç etti. Sen bunu tüketmeden evrimleştin.
Son bir kaç yıldır B12 vitamin eksikliği yaşıyorum. Eğer klozete oturup farkında olmadan dakikalarca salak salak bakıp dünya ne kadar ağır diye düşünüyorsam biliyorum ki düşmüş
Yada herhangi stresli bir dönemden geçmediğim halde, çözmem gereken bir sorun yada aşmam gereken bir insan olmadığı halde kas ağrılarım başladı ve uykuya kendimi birakmakta sorun yaşıyorsam magnezyum depolarında problemim var anlıyorum. Gibi, gibi.