Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Aralık orucu?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Aralık orucu belirli saatlerde istediğinizi yemek belirli saatlerde hiçbir şey yememek anlamında bir diyet şekildir. Sadece zayıflamak için değil hem midenin tamamen boşalması ve ölü hücre yemesi hem de öz irademizi güçlendirmesi için kimi insanlar tarafından etkili bir yöntem olarak kullanılır. En yaygın planı 16 saat yemek 8 saat hiç yememek şeklindedir.

Denediniz mi ya da fikriniz nedir?

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Benim hayatımda kullandığım bir yaşam biçimi. Çoğu zaman omad(tek öğün) beslenirim bazen de 48 saatlik dilimlerde beslenirim. Eğer ki gündemin yoğunsa 16/8 uygularim.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Aralıklı oruçta hiçbir şey yemediğin saatler arasında içecek serbest mi? (kahve, çay vb.)

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Aralıklı oruçta hiçbir şey yemediğin saatler arasında içecek serbest mi? (kahve, çay vb.)
Gerçek aralıklı oruçta arada su dışında herşey yasak. Ama bu evrildi. Kahve, çay, soda vb şekersiz herşeyi de koydular.

Çiğneme mevzusu aklımda kalan mideyi harekete geçirmemek. Mide kendi içindekini yakarken yeni birşey geldiğinde enerjiyi tekrar oraya yönlendirmesin gibi birşeydi galiba. @Andromeda

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Hiç denemedim ve sanırım deneyemem.
Daha önce deneyemem demişim. Tam olarak kuralına uygun değil belki ama ben de kendime göre bir yöntem bulmayı denedim aralıklı oruç hakkında. Özellikle bol karbonhidratlı geçirdiğim haftasonlarından sonra vücudumu arındırabilmek adına uzun saatler bir şey yemediğim bir kaç gün ile dengede kalabilmeyi umuyorum. Akşamları 19:00'dan sonra ertesi gün 12:30'a kadar bir şey yememeyi denedim, sadece kahve ve su içerek.
Bu durum en azından mental olarak bana işe yaradığını hissettirdi. tartıda beni rahatsız eden bir kaç gramdan kurtardı en azından.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ben de ara ara yapıyorum, akşamları aile etkinlikleri arasında ben sofraya oturmam demek zor oluyor tabii. Meyve, mısır vs bunlardan kaçamıyorum o zaman. Hele misafirliğe gittiysek yemediğimizde sanki beğenmemiş gibi oluyoruz. Aslında bu yüzden en mantıklısı ertesi gün öğlene kadar 16 saat tutmak. Ama ben kahvaltıyı çok seven biriyim onu da yapamıyorum. Genel olarak yemeyi içmeyi sevdiğimizden sağlıklı şişman olmaya karar verdim. Az çok egzersiz yapan şişman.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bu ara çıkmaza düştüm. :( karbonhidrat bağımlısı oldum.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bu mesajı tam bir poğaça yerken okumam ..... :rolleyes: neye ihtiyacım var bilmiyorum ama stresli günler geçiriyorum.
Kendimizi ihmal ettiğimiz noktada ne yiyeceğimizi düşünmeye de vakit bulamıyoruz. Aslında üzgün olduğumuz için yemiyoruz üzgün olduğumuz için dikkat edecek gücü bulamamızdan yiyoruz.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
ben bazen böyle durumları aleyhime de kullanıyorum. zaten canım sıkkın yiyim ne olacak ki diyorum

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar